. Ma Andrea napja van.
Bács-Kiskun megye diákszemmel
2013-02-11 20:26:41
Bács-Kiskun megye diákszemmel

Bács-Kiskun megye diákszemmel

A Magyar Művészeti Akadémia által támogatott képzőművészeti projekt nyertese lett a kecskeméti Katedra Középiskola. A projekt során készült alkotásokból „Bács-Kiskun megye diákszemmel” címmel kiállítást rendeztek a városháza első emeletén, melynek megnyitóját ma (február 11-én) 17 órakor tartották. A tárlat február 19-ig lesz megtekinthető.

 

 

 

 

 

Mint a megnyitón elhangzott: a kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) művészeti pályázatának keretein belül valósult meg, amit a kecskeméti Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakközépiskola és Kollégium 2012. novemberében elnyert. A projekt célja Bács-Kiskun megye településeinek és természeti értékeinek feldolgozása, különböző képzőművészeti alkotások formájában.

 

A művek elkészüléséhez a Katedra Középiskola művész tanárai kisebb létszámú diákcsoportokkal a helyszínekre utaztak. Ahol személyes élményekből inspirálódva motívumokat gyűjtöttek, vázlatokat, fényképeket készítettek. Az iskola tanulói a kirándulások során jártak Kiskőrösön, Bugacon, Tőserdőben, Kecelen, Soltvadkerten, Kiskunhalason, Baján, Kiskunfélegyházán, és természetesen felkeresték Kecskemét nevezetességeit.

 

- A projekt végeredményeképpen a Katedra Középiskola diákjai személyes élményeik alapján közel 100 alkotást készítettek – mondta a kiállítást megnyitó Mák Kornél, Kecskemét kulturális ügyekért felelős alpolgármestere. - A legsikeresebb munkákból a helyszínek, és technikák sokszínűségét felvonultatva egy falinaptár is készült.

 

Az MMA projekt megvalósítását az iskola weboldalán is nyomon követhetik az érdeklődők (www.katedra-iskola.hu) Az alkotások közül a legjobbak itt, a virtuális diákgalériában tekinthetők meg. A felkészülésben, és a pályázat lebonyolításában a segítő tanárok a következők voltak: Lukács Gyöngyi, Lovas Tibor, Lovas Ádám, Zsolczai Balázs, Istvánffy Ilona, Farkas László és dr. Tubakné Tütő Ágnes iskolamenedzser.

 

KÉPGALÉRIA A KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓRÓL ITT <

 

Utoljára frissítve: 2013-02-11 20:27:41

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>