. Ma Gedeon napja van.
Az Univer növeli árbevételét 2014-ben
2014-09-18 15:25:54
Az Univer növeli árbevételét 2014-ben

Az Univer növeli árbevételét 2014-ben

A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő Univer Product Zrt. a csütörtökön átadott 3,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta eddigi 25 ezer tonnás nyers paradicsomfeldolgozó-kapacitását Kecskeméten. Az 1948-ban alapított, kecskeméti székhelyű Univer Product Zrt. Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalata; a 2013-as évet 16,6 milliárd forintos rekord nettó árbevétellel zárta, a 2014-es tervekben 17,1 milliárd forintos árbevételt tervez.

 

 
A cég által szolgáltatott adatok szerint a vállalat mintegy 1500 főt foglalkoztat, több mint 500 őstermelőnek biztosít piacot.

Az Univer termékei a következő termékcsoportokba sorolhatók: nedves ételízesítők - majonéz, mustár, ketchup, salátaöntetek és asztali szószok -, magyaros ételízesítők - Piros Arany, Erős Pista, Haragos Pista, Gulyáskrém, hagymakrémek, grillkrémek, sűrített paradicsom, bébiételek, lekvárok, zöldségkrémek, gyümölcslevek és gasztronómiai termékek. Az Univer a majonéz, mustár, ketchup és magyaros ételízesítő termékkategóriákban piacvezető.

Az Univer Product Zrt. az Univer csoport tagja. A holding érdekeltségi körébe tartozik továbbá a kereskedelmi egységeket tömörítő Univer Coop Zrt. és a régió egyik nagymúltú bevásárlóközpontja, a kecskeméti Alföld Áruház.

Az Univer Coop Zrt. 5 megyére kiterjedő kiskereskedelmi bolthálózatot tart fenn.

A cégcsoport nettó vagyona 11 milliárd forint. Az elmúlt 5 évben 7,2 milliárd forint fejlesztést hajtott végre.

Az Univer Product Zrt. a csütörtökön átadott 3,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta eddigi 25 ezer tonnás nyers paradicsomfeldolgozó-kapacitását, ami egyben a kecskeméti paradicsomfeldolgozó-üzem teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját jelentette.

A kevesebb mint egy év alatt megvalósuló beruházás eredményeként a vállalatnak évente 70-75 ezer tonna nyers paradicsom feldolgozására lesz lehetősége. Idén mintegy 40 ezer tonna alapanyagból készül sűrített paradicsom, ami a tavalyi év mennyiségének a duplája. Az üzem másik részében alakították ki a magas gyümölcstartalmú lekvárgyártás technológiáját.

Az Univer megújult üzemében kizárólag magyar termőhelyről származó paradicsomot, valamint zöldség- és gyümölcs alapanyagot dolgoznak fel. A beszállított ipari paradicsommennyiség jelentős részét Kecskemét környékbeli gazdáktól szerzik be. A régió szállítóinak szakmai segítésére az Univer 111 hektáron mintagazdaságot hoz létre, ahol maga is paradicsomot termeszt, valamint palántaneveléssel és széleskörű szaktanácsadással segíti a gazdákat.

A Univer Cégcsoport célja a környékbeli szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó termelők bevonása a kertészeti ágazatba, ami újabb munkahelyeket teremt. Ezzel lehetővé válik a magyar paradicsomtermesztés újjáélesztése, valamint a régió kertészeti ágazataiban a foglalkoztatás növelése.
(szöveg: MTI / Fotó: MTI - Ujvári Sándor)


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Univer üzemet avattak Kecskeméten

Utoljára frissítve: 2014-09-18 15:29:39

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>