. Ma Márk napja van.
Az Újkollégiumban rendezték a XXVII. Zrínyi Ilona Matematikaverseny 1. fordulóját
2016-02-20 22:10:07
Az Újkollégiumban rendezték a XXVII. Zrínyi Ilona Matematikaverseny 1. fordulóját

Az Újkollégiumban rendezték a XXVII. Zrínyi Ilona Matematikaverseny 1. fordulóját

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt. A Bács-Kiskun Megyei 1. fordulót pénteken tartották Kecskeméten, a Református Általános Iskola 16, és a Református Gimnázium 11 tantermében. (Fotók: Pap Anikó)

 

 

 

 

 

A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni. Valamint lehetőséget szeretnének biztosítani arra, hogy az iskolák 2/12. osztályos tanulói összemérhessék matematikai tudásukat.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A verseny a 2/8. osztályos versenyzők számára egy kategóriában, a 9/12. osztályos versenyzők számára két kategóriában (gimnázium és szakközépiskola) kerül megrendezésre. Az idei versenyre közel 70 ezer iskolás jelentkezett, és egyszerre, egy időpontban írta meg az első fordulót Magyarországon, valamint a környező országok magyarlakta területein.

A Bács-Kiskun megyei 1. fordulót Kecskeméten, az Újkollégiumban, a Református Általános Iskola 16, és a Református Gimnázium 11 tantermében tartották. Ahol közel 800 diák töltötte ki ma a feladatlapot. A református iskola kapuit ez idő alatt lezárták.

A verseny döntőjét 2016. március 23-25. között rendezik meg Kecskeméten.

Utoljára frissítve: 2016-02-20 22:16:32

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>