. Ma Auguszta napja van.
Az új Kamaraszínházban tartotta az évadnyitót a kecskeméti társulat
2015-09-02 21:11:16
Az új Kamaraszínházban tartotta az évadnyitót a kecskeméti társulat

Az új Kamaraszínházban tartotta az évadnyitót a kecskeméti társulat

Kedden délelőtt tartották a Katona József Színház 120. színházi évadnyitóját, mely ezúttal is - lehet mondani, hogy már hagyományosan - Kiss Jenő színművész produkciójával kezdődött. Hiszen évek óta nincs színházi évadnyitó Kecskeméten Kiss Jenő nélkül... Aki most is nagy átéléssel adta elő, a kollégák körében óriási sikert aratva, Petőfi Sándor „Levél egy színész barátomhoz" című költeményét.

 

 

 

 

Az Illés zenekar és Szente Vajk Tied a világ! című zenés darabjának a bemutatójával nyitják meg az új Kelemen László Kamaraszínházat Kecskeméten szeptember 21-én, a magyar dráma napján - mondta Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója kedden az évadnyitó társulati ülésen.

Kevés olyan város van ma a világban, ahol új színházépület avatásával kezdődik az évad - hangsúlyozta az igazgató, az Európai Unió támogatásával, mintegy 400 millió forintból átépített, egykor mozinak épült műemlék épületben, ahol a kamaraszínház mellett az európai hírű Leskowsky-hangszergyűjtemény is helyet kapott.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A direktor szerint több mint 107 ezer néző váltott jegyet vagy bérletet a kecskeméti Katona József Színház előző évadjában, ezzel az ország leglátogatottab teátrumai közé került a teátrum.

Az igazgató szerint eddig mintegy 4700 bérlet talált gazdára, ami mintegy tíz százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Az igazgató kitért a nyári előadásokra, amelyeket nagyon sikeresnek ítélt, kiemelte például a kecskeméti arborétumban játszott Passiót, illetve a Páratlan párost, amely komoly sikert aratott Szarvason és Szegeden is. Elmondta, hogy felvételt nyertek az Europassion vallási-színházi szövetségbe, amelynek 18 ország a tagja. A szervezet 2017-es kongresszusát Kecskeméten fogják tartani.

Bemutatta a színház új főrendezőjét, Rusznyák Gábort, valamint a Miskolcról Kecskemétre szerződött színész házaspárt, Mercz Fruzsinát és Zayzon Zsoltot.

Cseke Péter elmondta, hogy eleget tesznek a moszkvai meghívásnak, ahol a november 9. és 13. között zajló drámafesztiválon Jurij Poljakov Párcsere című darabját fogják bemutatni.

Barta Dóra, a Kecskemét City Balett vezetője elmondta, hogy Balett Plusz elnevezéssel új kezdeményezést láthatnak az érdeklődők, amely során a tánc mellett a zene, az irodalom és egyéb művészeti ágak területéről érkező vendégeik is lesznek. Az első vendég a Csík Zenekar lesz, majd többek között Kőszegi Ákos színésszel is lesz közös műsor - tette hozzá.

Az öt nagyszínházi bemutató mellett öt darabot a kamaraszínházban, két darabot a stúdiószínházban mutatnak be, továbbá két gyermek- és ifjúsági bemutató, valamint egy bérletszünetes előadás is lesz a következő évadban.

A nagyszínházi, bérletes bemutatók október 9-én Barta Lajos Szerelem című darabjával kezdődnek, amit Tolcsvay László-Müller Péter-szerzőpáros Isten pénze című zenés előadása követ. A harmadik bemutatót, Camoletti Boeing, Boeing című előadását szilveszterkor már láthatja a közönség, a premier azonban január 8-án lesz. Shakespeare Hamletje is színre kerül, majd az utolsó bérletes nagyszínpadi előadást 2016. április 22-én mutatják be, amikor Beaumarchais Figaró házassága című vígjátékát láthatják a nézők.

(Szöveg: MTI)

Utoljára frissítve: 2015-09-02 21:13:25

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>