. Ma Márk napja van.
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság kreatív pályázati felhívása
2014-05-14 13:58:53
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság kreatív pályázati felhívása

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság kreatív pályázati felhívása

Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció címmel és témakörben hirdet kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatot a 10-18 év közötti fiatalok számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A pályázat célja megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség.

 

 

 

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, a megyei pályázaté Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes a megyei katasztrófavédelmi igazgató, illetve a területi tűzmegelőzési bizottságok elnökei lesznek. A megyei bírálóbizottságot Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója vezeti majd, az országos bírálóbizottság elnöke pedig Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának vezetője lesz.

 

A pályamunkákat négy kategóriában várják. A plakát műfajban készíthető A4-es méretű grafika vagy fotó, avagy weboldalakra tervezett banner is. Ugyancsak lehet pályázni hanganyaggal – tizenöt másodperces rádiós spotot kell elkészítenie a versenybe nevezőnek, amely természetesen a tűzmegelőzés témáját népszerűsíti. A videós-filmes kategóriában ugyanezt várják a versenyzőktől a pályázat kiírói egy harminc másodperces kreatív film formájában. További lehetőségek nyílnak a negyedik kategóriában – itt weblappal, bloggal, közösségi oldal tervével és mobil eszközökre készített alkalmazással is lehet pályázni.

 

A bírálatnál a kreativitás, az esztétika, a nyelvtan, a társadalmi hasznosság és természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok figyelembevételével dönti el a sorrendet a zsűri.

 

Díjazás: a bírálóbizottság kategóriánként 3-3 alkotást díjaz; az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is!

 

Beérkezési határidő: 2014. július 30.

 

Benyújtás módja: elektronikus úton a bacs.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címre, vagy postai úton a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság postacímére (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.)

 

A résztvevőknél a beérkezési határidő napján számított életkort veszik figyelembe. Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, cím, születési dátum, e-mail cím, telefonszám. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell, amely a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról letölthető.

 

Eredményhirdetés: 2014. szeptember 15. (megyei), 2014. szeptember 30. (országos)

Utoljára frissítve: 2014-05-14 13:59:36

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>