. Ma György napja van.
Az izsáki rendőr ma is úgy csinálná, mint tette áprilisban
2013-12-18 05:05:23
Az izsáki rendőr ma is úgy csinálná, mint tette áprilisban

Az izsáki rendőr ma is úgy csinálná, mint tette áprilisban

Nem követtem el bűncselekményt, sem én, sem pedig a kollégáim. Nem bántam meg semmit, most is pontosan úgy tennék, mint ahogy tettem… – így foglalható össze az izsáki rendőrper elsőrendű vádlottja, B. Viktor vallomása. A férfi egyébként olyannyira nem tanúsított megbánást tegnap (december 17-én) a Kecskeméti Törvényszéken, hogy még „mosolygó” fotó is készült róla a tárgyalás kezdetén.

 

 

 

Bilincsbe verve kísérték 8:45-kor a fegyőrök a két egykori izsáki rendőrt a börtönből a tárgyalóterembe. Ahol egyébként – a várakozásokkal ellentétben – mérsékelt volt csak a médiaérdeklődés.  Ott volt viszont az izsáki őrsön agyonvert Bara József édesapja, és az idős férfi unokaöccse. Utóbbi hozta az idősebb Barát Kecskemétre autóval Romániából.

 

- Addig maradok Magyarországon, amíg véget nem ér a per. Minden tárgyalási napon részt akarok venni – mondta a Kecskeméti Hírhatárnak az idős Bara.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

A tárgyalás kezdetén Bara József élettársa és a férfi lánya is be szerettek volna ülni a tárgyalóterembe, a vádat képviselő dr. Zubornyák Ágnes azonban „résen volt”. Rögtön szólt Surányiné dr. Pólik Edina bírónőnek, hogy mindkét nőt kihallgatták korábban a nyomozóügyészek és a bírósági tárgyaláson is tanúk lesznek. Ezért majd csak a meghallgatásukat követően ülhetnek be a hallgatóság közé. A kihallgatásuk viszont csak februárban várható, ezért a tegnapi tárgyaláson a folyosón ültek: nem mehettek be a terembe.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

 

Megjelent még B. Csongor fülöpszállási élettársa édesapja, Fülöpszállás polgármestere, aki szintén a hallgatóság közé ült. A másik vádlott, B. Viktor szülei is részt vettek a tárgyaláson, majd az ülés végén néhány perc beszélőt engedélyezett a számukra fiukkal a bírónő.

 

A vádirat ismertetését követően B. Viktor kihallgatásával kezdett a bíróság. Ő azonban megtagadta a vallomást. Arra a kérdésre viszont, hogy bűnösnek tartja-e magát, kategorikusan nemmel felelt. Hozzátette, hogy kollégái is ártatlanok.

 

Mivel az egykori izsáki rendőr korábban több alkalommal is vallomást tett a nyomozóügyészeknek, ezért ezeket olvasta fel a bírónő. Ezekben meglehetősen részletesen vallott Viktor, aki április 8-án azért ment kollégájával Orgoványra, mert egy korábbi láncfűrész lopás károsultja telefon bejelentette, hogy szerinte Bara József lopta őt meg.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

- Igazoltatás közben nekem ugrott a gyanúsított – vallotta az ügyészeknek B. Viktor. – Úgy ítéltem meg, hogy ágyékon akart rúgni, és mivel korábban már rúgott ágyékon engem más gyanúsított, ezért védekeztem.

 

A két rendőr betette a hátrabilincselt kezű férfit a rendőrautóba, és az izsáki őrsre vitték. B. Viktor állítja, hogy az intézkedés közben csak ők hárman tartózkodtak abban az irodában, ahol az események történtek.

 

- Őrjöngeni kezdett a „nevezett személy” – vallotta az ügyészeknek Viktor, aki végig csak „nevezett személyként” beszélt Baráról. Elismerte, hogy miután a gyanúsított belerúgott az asztalba, a két rendőr „levitte” a földre. Ketten is alig bírtak vele, mert állítása szerint végi rúgkapált Bara, és ellenállást tanúsított.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

- Szándékosan mindkettőnket megrúgott. Őrjöngött, zengett tőle a ház! Amikor később lehiggadt, ült a széken. Mondtam neki, ha nem tanúsít ellenállást, hátulról előre bilincseljük a kezét. Ezt a bizalom jelének szántam. Közben volt egy pillanatnyi eszméletkihagyása és a földre zuhant, állal lefelé. Ahogy földet ért, ketten két oldalról körbevettük, kért egy pohár vizet, feltettük a székre. Megitattuk egy petpalackból. Nálam nem volt gumibot, mert aznap otthon felejtettem. Semmilyen eszközzel nem bántottuk. Mentőt akartam hívni, hogy a pszichiátriára vigyék, ám ekkor ismét előre dőlt és a homlokával ért földet. Akkor már úgy ítéltem meg, hogy leesett a vérnyomása, ezért vizes törülközővel masszírozni kezdtem a mellét. Hívtam a mentőt, közben felhúztam a pólóját és tovább masszíroztam.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

B Viktor azt állítja, hogy a mentők kiérkezése előtt ők ketten, a vádlott társával kezdték meg az újraélesztést. Ő mesterségesen lélegeztette Barát, akik eközben a szájába is hányt. A másik rendőr pedig pumpálta a férfi mellkasát, és eközben törhettek el a bordái. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

 

A másik rendőrt B. Csongort februárban hallgatja meg a bíróság. Ügyvédje szerint ő várhatóan tesz majd vallomást Surányiné dr. Pólik Edina bírói tanácsa előtt. Ugyancsak februárban hallgatnak ki további két vádlott izsáki rendőrt - egy férfit és egy nőt is. Az ügyészség szerint egyikük az elsőrendű vádlottal egy előállítottat azért bántalmazott, hogy tegyen vallomást. A per negyedrendű vádlottja ellen pedig azért emeltek vádat, mert az egyik kisebb súlyú bántalmazásnál jelen volt, de nem lépett fel az első- és a másodrendű vádlott erőszakos magatartása ellen.

 

KORÁBBI CIKKÜNK:

Megkezdődött a gyilkos izsáki rendőrök büntetőpere

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>