. Ma Béla napja van.
Az Alföld vonzásában – Kiállításmegnyitó a Bozsó Gyűjteményben
2016-03-17 08:56:56
Az Alföld vonzásában – Kiállításmegnyitó a Bozsó Gyűjteményben

Az Alföld vonzásában – Kiállításmegnyitó a Bozsó Gyűjteményben

Az Alföld vonzásában - Válogatás az alföldi festészet alkotásaiból" címmel nyílt kiállítás március 16-án, szerdán 16 órakor a Bozsó Gyűjteményben. A Kecskeméti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó, május 1-ig (csütörtöktől vasárnapig, 10-től 18 óráig) megtekinthető tárlatot a kiállítás kurátora, Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, főiskolai docens (SZTE, REÖK) nyitotta meg.

 

 

 

 

Megelőzően a megnyitóra érkezett látogatókat Loránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény igazgató kurátora köszöntötte. Köztük Szurcsik János hercegszántói festőt, aki az egyetlen élő művésze a most bemutatott válogatásnak.

 

Loránd Klára arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy a kiállítás megrendezésekor sikerült olyan partnereket találniuk, akik szintén szívügyüknek tekintik az alföldi festészetet. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál pedig a legjobb alkalom arra, hogy ezt a gazdag kiállítási anyagot bemutathassák a Bozsó Gyűjteményben.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A tárlat létrejöttét a Hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum, a Szegedi Móra Ferenc Múzeum, és a Csongrád Megyei Önkormányzat, valamint magángyűjtők támogatták „kölcsön" festményekkel.

Utoljára frissítve: 2016-03-17 09:07:50

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>