. Ma Anita, Kármen napja van.
Átvette a kinevezési okiratát Dr. Svébis Mihály
2012-08-03 19:51:50
Átvette a kinevezési okiratát Dr. Svébis Mihály

Átvette a kinevezési okiratát Dr. Svébis Mihály

Hivatalosan is átvette kinevezési okiratát pénteken (augusztus 3-án) Dr. Svébis Mihály, a kecskeméti megyei kórház július elején kinevezett főigazgatója. Az ünnepélyes keretek között megtartott eseményre 14 órakor került sor Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériumának épületében – tájékoztatta a főigazgató a Kecskeméti Hírhatárt. Balog Zoltán miniszter az ünnepségen kijelentette: a most kinevezett vezetők – köztük a kecskeméti főigazgató - nemcsak az átalakulás, hanem egyúttal a magyar egészségügy "arcai" is lettek.

 

 

 

Március végén 35 kórházigazgatói posztot hirdettek meg, de 12 pályázat eredménytelenül zárult, így augusztus elsejével 23 kórház élére neveztek ki újonnan főigazgatót. Több, 62 éven felüli pályázó nem nyerte el a posztot.

 

Balog Zoltán miniszter ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a vezetői megbízások során a fiatalítás is szempont volt. Ugyanakkor kiemelte: továbbra is szükség van azokra, akik mostanáig a magyar egészségügy nehéz helyzetében is helytálltak. Ezért a kormány olyan megoldást fog kialakítani a nyugdíjazások ügyében, hogy ez a tudás és tapasztalat ne vesszen el a magyar gyógyítás ügye számára - tette hozzá a miniszter.

 

Közölte, ezenfelül mintegy 86 ezer egészségügyi dolgozónak is világos üzenetet küldött a kormány, azt, hogy "szükség van a munkájukra", hiszen a nehéz gazdasági körülmények ellenére még ebben a hónapban megvalósul a béremelés. Balog Zoltán hozzátette, hogy a jövőben további, több mint 50 milliárd forintos többletforrást terveznek bevonni a magyar egészségügybe.

 

A tárcavezető kiemelte: olyan mértékű, mélységű, és - bízik abban - olyan minőségű átalakulásnak a tanúi és a szereplői egyúttal, amilyen a magyar egészségügyben az elmúlt húsz évben nem volt. Közlése szerint ennek lényege, hogy az állam úgy gondolja: teljes egészében vállalnia kell azt a felelősséget, amelyet eddig megosztva gyakorolt az önkormányzatokkal és magánintézményekkel azért, hogy Magyarországon az egészség ügye valóban az emberek javát szolgálja. Ennek a felelősségvállalásnak az egyik első állomása az új egészségügyi struktúra, amely átmeneti üzemmódban már július elseje óta működik - mondta a miniszter.

 

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár közölte, hogy a most kinevezett főigazgatók számára a kinevezés mellé megfogalmaztak egy vezetői nyilatkozatot, amelyben összefoglalták számukra a legfontosabb alapelveket. Ezek közül kiemelte: fontos, hogy az új vezetők fenntartható és átlátható módon üzemeltessék intézményüket, továbbá legyenek kellő figyelemmel a kórház dolgozói iránt, s minden beteg egyenlő bánásmódban részesüljön.

 

Az államtitkár kiemelte: a "nemzeti egészségügyi szolgálat" ellátó intézményeiben egységes vezetői munkát szeretne látni, ezért újraindítják az egészségügyi államtitkárság által kezdeményezett konzultációk rendszerét, s így minden problémát igyekeznek közösen kezelni.

 

Ehhez kapcsolódóan megjegyezte: szeretné szaporítani a vezetésben dolgozó kollégák számát, akikkel a vezetők a felelősséget meg tudják osztani, s akik az államtitkárság számára is közvetlen munkakapcsolatot jelentenek. Ezért most minden új vezetőtől várnak három nevet, s a majdan megnevezendő szakembereket - mint a második vezetői vonalat képviselő kollégákat - az államtitkárság egy úgynevezett változtatásvezetési programra invitálja.

Kecskeméti Hírhatár/MTIKorábbi cikkünk a témában:

Svébis Mihály marad a kecskeméti kórház főigazgatója

 

Utoljára frissítve: 2012-08-03 19:55:23

További híreink
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
A hónap végétől nyugdíjazását kérte a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József - írta meg a hvg.hu.
2020-05-22 15:50:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
A számítógép működésének alapvető eleme: a videókártya
A videókártya a számítógépek nélkülözhetetlen eleme, ez az az alkotórész, amely felelős a számítógép megjelenítéséért. A kártya feldolgozza a számítógép által küldött kép...
2020-04-15 13:12:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kényelmi cipők - minden korosztálynak!
Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a kényelmi cipők kifejezetten az idősebbek számára készültek, és hogy ormótlan, nem túl trendi darabok. Pedig egyre több olyan kényelm...
2020-02-19 09:56:54, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Törvényben rögzítik a közterületek ingyenes használatát az augusztus 20-i ünnepre vonatkozóan.
Bővebben >>