. Ma Auguszta napja van.
Átadták a Puskás Arénát
2019-11-16 12:43:41
Átadták a Puskás Arénát

Átadták a Puskás Arénát

A világranglista ötödik helyén álló Uruguayt fogadta az ötvenedik helyezett magyar válogatott 2019. november 15-én, az új Puskás Aréna nyitómérkőzésén. A játék megkezdése előtt a 97-szeres válogatott Gera Zoltán vett búcsút a zöld gyeptől. Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal nem mondott avatóbeszédet, talán attól félt, hogy kifütyülik, mint a korábbi stadionavatókon.

 

Az első félidőben erősen kezdtek az uruguayiak. Tízenöt perc után megszerezték a vezetést. Vina, miután a bal oldalon befűzte Besét, középre tette a labdát,  Edinson Cavani nagy sebességgel érkezett a védőjét megelőzve, és hat méterről a kapuba passzolt.

 

 Tele volt a stadion szurkolókkal
Tele volt a stadion szurkolókkal

 

A 21. percben a magyar térfélen veszítették el a labdát. Suarez könnyedén fordult le Baráthról, rögtön indított, Bese rosszul helyezkedett, a kilépő Brian Rodriguez csinált egy visszacselt, és lazán a hosszú sarokba csavarta a labdát. Dibusz kapus tehetetlen volt.

 

A 24. percben jött a magyar gól: Varga és Dzsudzsák háromszögelése után Varga a jobb szélre adta be a labdát, Szalai Ádám ballábbal a jobb kapufa mellé lőtt.

 


A magyar gól

 

A második félidő csendes mezőnyjátékkal telt, több gól már nem született.

 

mészáros Lőrincnek is tetszettek a látottak
Mészáros Lőrincnek tetszettek a látottak (Fotó: Hvg)

 

Az utolsó percekben  a dunaszerdahelyi DAC labdarúgója, Kalmár Zsolt, aki nemrég épült fel a műtétet is igénylő térdsérüléséből – a bokáját törte és ezért ismét hónapokra kiesik az élvonalból.

 

A szövetségi kapitány így látta a történteket:

 

„A mérkőzést úgy kezdtük, ahogy a horvátok ellen, kicsit féltünk az ellenféltől. Wales ellen ezt nem tehetjük meg. Mindenkire lehet számítani a keddi meccsen, Nagy és Szalai Attila is jól szállt be a meccsbe. Kalmár sérüléséről még nem tudok mit mondani.” – nyilatkozta Marco Rossi.

 

A játékosok már a Wales elleni idegenbeli meccsre készülnek, ahol eldől, kijut-e Magyarország a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra.

 

Az új Puskás Aréna díszkivilágításban


Elszálló költségek

 

2011-ben jelentették be a Népstadion helyén egy új Puskás Ferenc Stadion építését. Azt ígérték, hogy 45 milliárd forintba fog kerülni és 40 ezer fős lesz, végül 2017-ben egy 67 ezer fős stadionra módosították a terveket és nettó 150 milliárd forintra a költségvetést. Az üres stadion üzemeltetése is legalább egymilliárd forintba kerül évente, azonban a hatalmas épületnek üzemeltetője egyelőre nincs.

 

2020 nyarán négy Európa-bajnoki meccset rendeznek majd benne, azután a magyar focistáké lesz a terep. Mivel nincs benne futópálya, az Aréna atlétikai világversenyek rendezésére alkalmatlan, ehelyett szuperkoncertek rendezését ígérik.

 

Orbán Viktor hóbortját alaposan megfizeti az ország. Most már jöhetne egy olyan miniszterelnök, aki gyerekkorában orvos szeretett volna lenni!

 

(Forrás: Index, fotók: Huszti István)

Utoljára frissítve: 2019-11-16 12:49:43

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgoz...
Bővebben >>