. Ma György napja van.
Átadták a Kecskemétet észak felől elkerülő útszakaszt
2015-08-31 14:56:38
Átadták a Kecskemétet észak felől elkerülő útszakaszt

Átadták a Kecskemétet észak felől elkerülő útszakaszt

A kormány az elkövetkező években minden nagyvárost bekapcsol a gyorsforgalmi úthálózat vérkeringésébe, az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak és a döntések megszülettek - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a 445-ös főút Kecskemétet észak felől elkerülő szakaszának hétfői átadásán.

 

 

 

 

Az érintett térségek infrastruktúrájának fejlesztésével az ország keleti, déli és északi nagyvárosai számára is lehetőséget kíván teremteni a kormány olyan nagy munkahelyteremtő beruházások letelepítésére, amilyenek eddig zömében Nyugat-Magyarországon valósultak meg - tette hozzá.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Kecskemét és térsége úgy fejlődik, ahogy az ország sok más területe szeretne. Ebben a fejlődésben meghatározó szerepe van a közlekedési infrastruktúra korszerűsítésének, megújításának. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az uniós támogatások mellé "bőségesen tenni kell magyar adóforintokat" ahhoz, hogy ez a munka megfelelő ütemben haladjon. A hazai pénz ebből eddig elérte a 750 milliárd forintot, és 2020-ig várhatóan meghaladja majd az 1000 milliárdot - hangsúlyozta. 

Emlékeztetett: az elmúlt öt évben 40 helyen, összesen 250 kilométeren épült elkerülő út és továbbiak átadása várható az év hátralévő hónapjaiban.    

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere köszöntőjében kiemelte: a város elmúlt 30 éves "alázatos és szorgalmas munkájával, illetve az elmúlt 8 évben megvalósult lendületes gazdaságfejlesztésével" megdolgozott az elkerülő út lehetőségéért, amely nemcsak a város, de a térség életében is jelentős előrelépés.

Rámutatott: Kecskemét úthálózatát még 60 ezres lélekszámra tervezték és építették, miközben ma több mint 112 ezren élnek itt és közel 300 ezer ember veszi naponta igénybe a város szolgáltatásait. Az elkerülő út napi 18 ezer jármű terhelésétől szabadítja meg a települést.

Szemereyné Pataki Klaudia a beszédében külön és hangsúlyozottan kiemelte dr. Zombor Gábor, Kecskemét korábbi polgármestere, a város országgyűlési képviselője, valamint Pászti András és Leviczky Cirill önkormányzati képviselők elmúlt évekbeli munkáját, erőfeszítéseit, a Kecskemétet elkerülő útszakasz létrehozása érdekében.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója elmondta: a 10,3 kilométer hosszú új, kétsávos útszakasz kivitelezése 13,5 milliárd forintba került és mintegy 10 kilométerrel rövidíti le, és 10-15 perccel gyorsítja a főváros és Békéscsaba, illetve a 44-es számú főút elérését. A beruházás részeként hat híd épült, két külön szintű és két szintbeli kereszteződést, valamint három körforgalmat is kialakítottak.
(MTI / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2015-08-31 14:57:12

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>