. Ma Gedeon napja van.
Átadták a francia Axon új kábelgyárát Kecskeméten
2015-05-22 05:54:18
Átadták a francia Axon új kábelgyárát Kecskeméten

Átadták a francia Axon új kábelgyárát Kecskeméten

Átadták a francia Axon anyavállalat mintegy másfél milliárd forintos, zöldmezős beruházással felépített kábelgyárát csütörtökön Kecskeméten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joseph Puzo, az Axon elnök-vezérigazgatója az átadási ünnepségen kiemelte, hogy már egy évvel az alapkő letétele után elkészült a gyár. Felidézte, 15 évvel azután, hogy az Axon megtelepedett Kecskeméten, új gyárát is a városban építette fel, eddigi kedvező tapasztalatai miatt.

 

Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta: a beruházás bizonyítja, hogy a befektetők bíznak Magyarországban, bíznak a magyar emberekben. 

 

A legfrissebb adatokat ismertetve kiemelte azt, hogy a hazai ipar teljesítménye 19 hónapja egyenletesen emelkedik. Megjegyezte, hogy 2015 első felében a dél-alföldi régió 18 százalékkal növekedett, a legerőteljesebben a magyarországi régiók között. 

 

Marczinkó Zoltán István az ipari export növekedését is kiemelte, amely 14 százalékkal haladta meg az előző évit. Szavai szerint Kecskemét jó környezetet kínál a befektetőknek, amelyek következményeként a munkanélküliség 5,5 százalékra, az országos átlag alá csökkent. 

 

Az átadóünnepségen részt vett Roland Galharague, Franciaország Magyarországra akkreditált nagykövete is.  

 

Az Axon Kábelgyártó Kft. új gyárát az új ipari zónában, a Mercedes-gyár közelében építette fel. Az építkezést a kecskeméti Verbau Kft. végezte, amely 2014 májusában kezdte az 5500 négyzetméter alapterületű gyár kivitelezését, és 2015 februárjában fejezte be.

A 2000-ben mindössze 45 munkavállalóval induló Axon Kábelgyártó Kft. jelenleg már több mint 200 embert foglalkoztat.  

 

Az Axon termékeit a légiirányítás, a közlekedés, az űrkutatás, a hadiipar, az autóipar, a háztartási elektronika, az orvosi elektronika, valamint a távkommunikáció területén használják. Az 1965-ben alapított cég székhelye a franciaországi Montmirail. A vállalat 1800 embert foglalkoztat, világszerte 15 leányvállalata működik. Gyártóegységei működnek Brazíliában, Kínában, Németországban, Indiában, Japánban, Lettországban, Mexikóban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és az USA-ban.  

 

Az Axon’ Cable cégcsoport konszolidált forgalma 2014-ben mintegy 116 millió euró volt. Az értékesítés csaknem 70 százaléka exportból tevődik ki. A cég a bevételének több mint 10 százalékát kutatásra és fejlesztésre fordítja.

(Kép és szöveg: MTI)

Utoljára frissítve: 2015-05-22 05:55:02

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>