. Ma Emma napja van.
Április 14-18. között tartják Kecskeméten az öttusa vk-t
2016-03-24 04:48:51
Április 14-18. között tartják Kecskeméten az öttusa vk-t

Április 14-18. között tartják Kecskeméten az öttusa vk-t

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szerint Marosi Ádámnak és Földházi Zsófiának is szinte száz százalék az esélye arra, hogy olimpiai kvótát szerezzen öttusában - hangzott el szerdán délután Kecskeméten, a sorra kerülő vk-verseny helyszínén rendezett sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

 

"Mindketten jól kezdték az évet, Marosi második volt a kairói és harmadik a riói világkupán, Földházi pedig mindkét állomáson negyedikként végzett, így nekik az idén harmadszor sorra kerülő kecskeméti vk-n már egy közepes teljesítmény is elegendő a kvótához. Ennél azért természetesesen jobb szereplést várunk tőlük Kecskeméten" - mondta a szakvezető Kecskeméten, az sorra kerülő vk-verseny helyszínén rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Pálvölgyi Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy a férfiaknál Marosi jelenleg vezeti az olimpiai kvótaszerző ranglistát, a nőknél pedig Földházi a harmadik. Hozzátette, Kasza Róbert és Kovács Sarolta már tavaly biztosította a kvótáját.

A szakember elemzése szerint a ranglistán szintén az első harmincban található Demeter Bence is esélyes még a kvótára, sőt, a tavaly végig sérüléssel bajlódó Tibolya Péter is megszerezheti. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, a jogosultság még nem egyenlő az olimpiai indulással, ugyanis a szövetség az idei eredmények alapján a világbajnokság után, júniusban jelöli majd ki azt a két férfi versenyzőt, aki ott lehet a riói olimpián.

"A nőknél még Alekszejev Tamara esélyes a kvótaszerzésre, de Kovács Sarolta és Földházi Zsófia annyira kiemelkedik a hazai mezőnyből, hogy az olimpiai részvételükre nagy az esély" - fogalmazott Pálvölgyi Miklós, aki beszélt arról is, hogy a sorozat utolsó vk-ján Magyarország rendezőként összesen 12-12 férfi és női öttusázót indíthat, így a hazai felnőtt és a junior mezőny eleje részt vesz az eseményen.

Kármán Sándor, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) versenyigazgatója elmondta: eddig 17 nemzet közel 100 versenyzője jelezte indulási szándékát a kecskeméti világkupán, de a végleges indulási létszám ennél várhatóan nagyobb lesz.

A sajtótájékoztató keretében együttműködési megállapodást írt alá a MÖSZ és a versenyt lebonyolító Hírös Sport Nonprofit Kft: utóbbi nevében Szenes Márton, a Kft. ügyvezető igazgatója kötötte a megállapodást. Elhangzott még, hogy a világkupa vívó számát a Messzi István Sportcsarnokban, az úszást a városi sportuszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig Benkó Zoltán Szabadidő Központban rendezik meg.

(szöveg: MTI)

Utoljára frissítve: 2016-03-24 04:59:48

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>