. Ma Márk napja van.
Antiszemita összeesküvés-hívőt jelöl Kecelen polgármesternek a Fidesz
2019-09-07 15:27:08
Antiszemita összeesküvés-hívőt jelöl Kecelen polgármesternek a Fidesz

Antiszemita összeesküvés-hívőt jelöl Kecelen polgármesternek a Fidesz

2014-ben hatalmas botrányt keltett Haszilló Ferenc keceli polgármester, amikor kiderült, hogy még 2012-ben a következőket nyilatkozta:

 

  • • a kétharmadnak vissza kellene állítani a halálbüntetést és öt-hat liberális politikust kivégezni,
  • • a zsidók tartják kézben az országot, de a cigány gyerekeknek is kijár a pofon,
  • • „az Orbán sem tud mit tenni, nem tud többet tenni, mert ott is megvannak ugyanazok a zsidók. Aki párttag volt, nem lehetne benn a parlamentben”,
  • • Orbán eleve megöregedett már.

 

Akkor a Fidesz gyosan kihátrált mögüle és kizárta a pártból a szélsőséges politikust, aki tudomásul vette a döntést és azt mondta, függetlenként folytatja a pályafutását.


„A leközölt hangfelvételen elhangzó, emberi méltóságot durván sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő és megalázó mondatok nem méltóak egy polgármesterhez és a Fidesz Magyar Polgári Szövetséghez. Ezért kezdeményezzük Haszilló Ferencnek a Fideszből történő kizárását, és egyúttal felkérjük polgármester urat, hogy a megszerzett mandátumáról azonnali hatállyal mondjon le.” – állt a Fidesz közleményében 2014-ben.

 

Ma viszont ismét őt indítja a Fidesz a polgármesteségért. Kiderült, hogy 2014-ben nem zárták ki a pártból, a legfelsőbb pártvezetés döntött úgy, hogy maradhat. Annyira titkos volt a Orbán Viktor döntése, hogy maga Haszilló is úgy tudta, hogy nem tagja a pártnak, csak másfél éve szóltak neki. Az elmaradt tagdíj sem okozott problémát.

 

Kósa Lajos kampányfőnök szerint a furcsa eseményeket az magyarázza, hogy a szélsőséges politikus „azóta rendezte a viszonyát a cigány kisebbséggel, olyannyira, hogy rendszeres vendége a helyi cigány közösség különböző rendezvényeinek.”

 

Valószínűleg az azóta még tovább öregedett és még tovább hízott Orbán Viktor is megbocsátott az őt leöregező Haszillónak.

 

A választáson egyébként várhatóan Herczeg Imre független jelölt lesz a rasszista és antiszemita összeesküvés-elméletekben hívő polgármester kihívója.

 

(Forrás: Index.hu, Hvg.hu; címlapkép: Facebook)

Utoljára frissítve: 2019-09-07 15:30:59

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>