. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Aláírásgyűjtés a klímavédelmi kezdeményezésért
2015-05-29 05:21:06
Aláírásgyűjtés a klímavédelmi kezdeményezésért

Aláírásgyűjtés a klímavédelmi kezdeményezésért

Napirend előtti felszólalással kezdeményezte Gaál József, Kecskemét alpolgármestere a csütörtöki közgyűlésen, hogy városunkból is minél többen regisztráljanak a www.elobolygonk.hu weblapon. A cél ugyanis az, hogy az év végi párizsi klímakonferenciára Magyarország 2 millió aláírást tudjon regisztrálni.

 

 

 

 

 

Gaál József a következőket mondta a közgyűlésen:

"A Megyei Jogú Városok Szövetsége 2015. május 14-ei hódmezővásárhelyi közgyűlésén egyhangú döntéssel csatlakozott Áder János klímavédelmi kezdeményezéséhez. Magyarország köztársasági elnöke Al Gore volt amerikai alelnök célja mellett állt ki, amely cél lényege, hogy egymilliárd támogatót szerezzen a párizsi klímacsúcs előtt.

A megyei jogú városok önkormányzatai vállalták, hogy saját információs rendszerükön keresztül minél több állampolgárhoz eljuttatják a kezdeményezés hírét.

A cél elérésének érdekében a www.elobolygonk.hu címen új honlapot hoztak létre. Ezen a felületen regisztrálóknak van lehetőségük csatlakozni, ugyanakkor a magyar adatvédelmi szabályok betartása érdekében neveket, személyes adatokat nem küldenek át az amerikai félnek, mindössze - közjegyzői hitelesítést követően, rendszeres időközönként - a regisztrálók számát.

A támogatás sikere hazánkban abban mutatkozhat meg, hogy minél többen legyünk, akik aláírással, regisztrálással megerősítjük a kezdeményezés fontosságát. Kiemelt cél, hogy az év végi párizsi klímakonferenciára Magyarország 2 millió aláírást tudjon regisztrálni.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a napokban levélben is felhívta a figyelmünket a kezdeményezés fontosságára.

Mindannyiunk segítő együttműködésére van szükség ahhoz, hogy a kezdeményezés sikeréhez Kecskemét minél jelentősebb mértékben hozzájárulhasson. A sajtó képviselőit arra kérem, hogy adjanak hírt a kezdeményezés fontosságáról és hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy a www.elobolygonk.hu honlapon regisztrálva nyilváníthatják ki támogatásukat egy olyan kérdésben, amely gyermekeink, unokáink, az emberiség jövője szempontjából létfontosságú."

Utoljára frissítve: 2015-05-29 05:21:50

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>