. Ma Csongor napja van.
A vidék él és élni akar – konferencia Kecskeméten
2015-08-28 07:16:32
A vidék él és élni akar – konferencia Kecskeméten

A vidék él és élni akar – konferencia Kecskeméten

A vidék él és élni akar címmel rendeztek csütörtökön Gazdálkodás és Menedzsment Tudományos Konferenciát a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Karán. A konferencián Kecskemét városvezetése részéről Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Bogasov István tanácsnok, önkormányzati képviselő voltak jelen.

 

 

 

 

 

A konferenciát nyolcadik alkalommal rendezte meg a Kertészeti Főiskola Kar. A konferencia fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a konferencia elnöke pedig Dr. Ferencz Árpád dékán, főiskolai tanár voltak. Társelnöke Dr. Pető Judit tanszékvezető, főiskolai tanár, a Szervező Bizottság elnöke. A konferencia elnökségi tagjaiként Dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora és Hegmanné Nemes Sára, a főiskola kancellárja vettek részt az eseményen.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A konferencia mintegy 200 résztvevőjét Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte:

- A magyar mezőgazdaság központjában köszöntöm önöket. Hiszen Bács-Kiskun megye, Kecskeméttel Magyarország mezőgazdaságának legfontosabb térsége. Kis túlzással ez a térség adja a mezőgazdaság összteljesítményének 10 százalékát, és a kamarai tagság 10 százalékát is - jelentette ki az alpolgármester.

Emlékeztetett arra, hogy Bács-Kiskun megye az egyetlen olyan Magyarországon, ahol az összes mezőgazdasági ágazat jelen van. Közismert, hogy a vidékfejlesztési kormányzat központjának is Kecskemét ad otthont. Kecskeméten készítették elő és innen vezénylik le majd a mezőgazdaságunkat felvirágoztató, a gazdáknak hatalmas esélyeket adó fejlesztési programokat is. Valamint büszkék vagyunk arra is, hogy mezőgazdasági kutatóközpont és főiskola is van Kecskeméten.

A köszöntőt követően dr. Viski József, Agrár és Vidékfejlesztési Programokért felelős helyettes államtitkár tartott elsőként előadást a 2014-2020-as vidékfejlesztési programokról. A plenáris előadásokat követően pedig a konferencia résztvevői vidékfejlesztési-, vezetés-szervezési-, mezőgazdasági-, kertészeti-, műszaki - élelmiszergazdasági-, marketing-, nevelés-oktatási-, ifjúsági-, változás- és válságmenedzsment-, környezettudomány - vízgazdálkodás-, gazdasági, ökonómiai (ebből kettő is volt)-, valamint poszter szekciókban folytatták a munkát. A szekciókban mintegy 170-180 előadás hangzott el. A szekció előadásokat mintegy 300 szakember, szerző jegyezte.

Utoljára frissítve: 2015-08-28 07:16:58

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>