. Ma Márk napja van.
A téli veszélyhelyzeteket szimulálták a katasztrófavédelemnél
2014-11-14 21:16:19
A téli veszélyhelyzeteket szimulálták a katasztrófavédelemnél

A téli veszélyhelyzeteket szimulálták a katasztrófavédelemnél

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes létszámú Operatív Törzse (27 fő) a téli rendkívüli időjárásra való felkészülés keretében újabb törzsvezetési gyakorlatot tartott, melyen valamennyi járás helyi operatív törzs - a jánoshalmi operatív törzs mellett még egy helyszíni operatív törzs is - részt vett.

 

 
 * Fotók: Kovács Andrea tű. hadnagy

 

 

A gyakorlat célja a veszélyhelyzeti kommunikáció, a lakosságvédelmi intézkedések megszervezésének és az átcsoportosítható katasztrófavédelmi támogató erő-eszköz, valamint az induló készletükön felüli szükséges anyag igényeik felmérésének gyakorlása, a rendkívüli közlekedési események kezelésére elkészített intézkedési terv, a veszély-elhárítási terv és a polgári védelmi adattár vonatkozó részeinek készség szintű alkalmazása.

 

NÉZZE MEG A KÉPGALÉRIÁT ITT!

 

A gyakorlaton egy életszerű veszélyhelyzetet szimulálva, de a valóságnak megfelelő feladatokat kellet végrehajtani, melynek során kiemelt szerep jutott a közlekedési balesetek hatékony felszámolásának, az útlezárások és forgalomelterelések szervezett kezelésének, valamint az úton rekedtek kijelölt melegedőhelyekre való eljuttatásának.

 

A lakosságvédelmi feladatok valamint a katasztrófavédelmi műveletek megszervezését az operatív törzsek összehangolt feladatellátással hajtották végre. Az operatív törzsbe beosztott állomány felmérte a közúton – bajba került - közlekedők elhelyezésére alkalmas melegedő-, és befogadóhelyeket, az utak tisztítására, valamint a műszaki mentésre alkalmas mentőosztagok mozgósíthatóságát. Az operatív törzs támogató tagjaként a rendőrség kidolgozta a balesetek helyszínére vonatkozó útlezárásokat, forgalomkorlátozásokat és meghatározta az igénybe vehető útvonalakat.

 

A gyakorlat keretében a polgári védelmi szakterület a közbiztonsági referenseknek téli felkészítő szituációs gyakorlatot tartott, melynek célja a téli rendkívüli időjárással kapcsolatos feladatok kezelésének, végrehajtásának gyakorlása.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-11-14 21:20:56

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>