. Ma Béla napja van.
A "Szolidaritás Nagykövete" Kecskeméten
2012-06-14 16:02:32
A

A "Szolidaritás Nagykövete" Kecskeméten

A kormány Nemzeti Együttműködés Programja keretében, Orsós Zsolt vak paralimpikon ma (június 14.) a kecskeméti Katona József gimnáziumba látogatott, ahol rendhagyó osztályfőnöki óra keretében tartott előadást a diákoknak a fogyatékkal élők helyzetéről. Az eseményen jelen volt még Mák Kornél alpolgármester, Katonáné Szabó Gabriella alpolgármester asszony és Szabó István, az iskola igazgatója.






Már az iskolai nevelés során fontos a társadalmi szolidaritás erősítése, a fogyatékossággal élőkről kialakult kép megváltoztatása. Ennek érdekében Orsós Zsolt a „SZOLIDARITÁS NAGYKÖVETEKÉNT”, országos program keretében megismerteti a diákokat a fogyatékossággal élők mindennapi nehézségeivel, örömeivel és a segítségnyújtás lehetőségeivel.  Az iskolák számára ingyenes program során előadásokat tart általános iskolák felső tagozatos tanulóinak, valamint középiskolásoknak.

 

* Katonás diákok nézik: milyen egy vak ember órája?

 

Látogatásai során a látássérültek számára fontos segédeszközökkel ismerteti meg a diákokat, ilyenek például a Braille- írógép, beszélő telefon, beszélő számítógép és óra. Előadásainak részét képezi egy játékos mozgásélmény, amely segítségével a diákok rövid időre megtapasztalhatják milyen nehézségekkel küzdenek a látássérült embertársaik, ezáltal közelebb kerülnek a fogyatékossággal élők mindennapjaihoz.

 

 

Zsolt az elmúlt évek során számtalan alkalommal megtartott hasonló előadásaival szerezte meg azt a tapasztalatot, hogyan kell beszélgetni erről a témáról, hogy az a fiatalok esetleges előítéleteit, gátlásait eloszlassa és segítsen számukra megérteni, hogy egy fogyatékossággal élő embertársuk is hozzájuk hasonlóan képes teljes életet élni.

Szécsény Szilvia

 

Utoljára frissítve: 2012-06-14 16:23:15

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>