. Ma Vazul napja van.
A Szécsi-villa titka: bejutottunk a halott Szécsi Katalin kiégett kecskeméti házába
2013-02-22 05:06:41
A Szécsi-villa titka: bejutottunk a halott Szécsi Katalin kiégett kecskeméti házába

A Szécsi-villa titka: bejutottunk a halott Szécsi Katalin kiégett kecskeméti házába

Megkezdődött a Szécsi-örökség szétosztása: a tragikusan fiatalon elhunyt énekes, Szécsi Pál nővére, Szécsi Katalin vagyonának értékbecslésével. A december 31-én meghalt asszony örökösei közül szerdán, a Hunyadivárosi házban tartott hagyatéki leltáron ott volt a lánya, valamint a vagyon jelentős részét öröklő J. Imre tévészerelő és az állatvédők. Edvárd, a hunyadivárosi postás és Gergely Róbert színész-énekes azonban nem mentek el az osztozkodás első felvonására.

 

 

 

 

Mint korábban a Kecskeméti Hírhatár megírta (ITT < olvasható) a Kecskeméten élő Szécsi Katalin, aki a gyermekével ugyanolyan gonosz módon bánt, mint vele az anyja, kitagadta Andrea lányát – és az unokáját - az örökségből. Ezzel szemben a vagyon jelentős részét az a tévészerelő örökölte, akit tavaly szeptemberben, a halála előtt 3.5 hónappal ismert meg. De jutott a postásnak, állatvédőknek és Gergely Róbertnek is. Katalin még üzent is decemberben a lányának: „Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseid lesznek, ha megismered a végrendeletemet…!

 

* Szécsi Katalin, a lelketlen anya, aki kitagadta a lányát és az unokáját...

 

Kik örököltek?

Szécsi Katalin lánya (köteles rész):               50 %

J. Imre tévészerelő:                                        25 %

Menhely az Állatokért Alapítvány:                  15 %

V. Edvárd postás:                                             5 %

Gergely Róbert színész-énekes:                     5 %

 

Egyebek között ennek is köszönhető, hogy Imre a tévészerelő a vagyon teljes örökösének gondolta magát az asszony halála után néhány hétig. Majd szembesült azzal, hogy „köteles rész” címén a teljes örökség fele várhatóan mégis csak Andreának jár.

 

Köteles rész:

Amennyiben a leszármazó (Szécsi lánya) az örökhagyó halálát követően nem örököl, kötelesrész címén igényt támaszthat a megajándékozottakkal (az írásbeli örökségben megjelöltekkel) szemben. Kötelesrész címén Szécsi lányát annak a fele illeti, ami neki - a kötelesrész alapja szerint számítva - mint törvényes örökösnek jutna. A kötelesrész alapja a hagyaték tiszta értéke.

 

Imre azonban így is szinte tulajdonosként viselkedett szerdán a tűzben megrongálódott Dévény utcai házban, ahol vagyonleltárt tartott a kecskeméti polgármesteri hivatal. Nyitotta, zárta a kaput, az ajtókat, a garázst. Andrea pedig – aki hónapok óta most jutott be először az anyja házába, kétségbeesetten szembesült a pusztulással.

 

 

A ház gyakorlatilag üres. Kiégtek a nyílászárók, felpúposodott a hőtől a parketta. Elégett szinte az összes Szécsi Pál relikvia. Ami fotó, lemez, levelek még megmaradtak azt egy garázsban helyezték el, ahová nem engedték be az újságírókat. Ugyanitt van néhány ingóság, amit majd elosztogathatnak egymás között – az öröklési sorrend arányában – az örökösök, ha néhány hónap múlva megtartja a közjegyző a hagyatéki eljárást. „Én adok egy tévét az ülőgarnitúráért, és lemondok a hűtőről…” alapon tárgyalhatnak aznap Gergely Róbert színész, Edvárd a postás, Imre a tévészerelő, és az állatvédők Andreával.

 

Szécsi relikviák ára:

Az örökösök a vagyonleltár során szembesültek azzal, hogy a Szécsi Pál emlékek gyakorlatilag mind megsemmisültek a házban történt robbanásban, illetve az azt követő tűzben. Szécsi Katalinnak megelőzően még jelentős készlete volt például dedikált fotókból: ezek napi ára a rajongók körében 5 ezer Ft. Valamint rendelkezett dedikált bakelit lemezzel is, amiért a „Szécsi fanklubban” akár 50 ezer forintot is adnának. Ezekből már semmi sem maradt.

 

- Én ezt nem mondanám szerencsének – válaszolta a tévészerelő a Kecskeméti Hírhatárnak, amikor a hirtelen az ölébe hullott, váratlan örökségről kérdeztük az ingósági értékbecslés kezdetekor. Ennél jobban azonban nem fejtette ki a véleményét. Ehhez képest a Szécsi Katalinnal történt alig 4 hónapi ismeretség után még így is legalább 5 millió forint üti a markát. Valamint évente félmilliós jogdíj. Ha viszont mégis csak kizárnák a köteles részből Andreát, akkor ennek a dupláját kapja a jelenleg anyagilag nem túl rózsásan álló Imre. (A férfi ház elôtt parkoló autójáról amúgy hiányzott két kilincs, hamarosan ezt a hiányosságot Imre pótolni tudja majd.) Az énekes Gergely Róbertnek legrosszabb esetben 1 millió jut és a jogdíjból évente 100 ezer.

 

* J. Imre tévészerelő, aki tavaly szeptemberben ismerte meg Szécsi Katalint, már az idén legkevesebb 5 millió forintnyi örökséghez jut.  Annak köszönhetően, hogy Szécsi Katalin lelketlen anyaként, nagymamaként kitagadta a lányát és az unokáját.

 

A Szécsi örökség:

A kecskeméti ház:                                                                         kb. 12.000.000 Ft

Biztosítási kárösszeg:                                                                   kb. 5.000.000 Ft

Bankbetétek:                                                                                 kb. 4.000.000 Ft

Éves jogdíj (az énekes halálát követő 70 évig jár):                   kb. 1.5 – 2 millió Ft

 

 

Kép és szöveg: N.N.M.


BEJUTOTTUNK A HALOTT ASSZONY HÁZÁBA. KÉPGALÉRIA ITT<


Utoljára frissítve: 2013-02-23 15:37:23

További híreink
„Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke hétfőn este Rónai Egon – általa – provokatívnak vélt interjúkezdetére radikálisan reagált és kb. két perc elteltével élő adásban kisét...
2024-06-11 18:06:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Biztonsági ajtó beépítése a gyakorlatban 3 példán keresztül
Amikor nyílászáró cseréjére kerül a sor, többféle megoldásban is gondolkodhatunk. Megpróbálkozhatunk házilag megoldani, vagy hívunk egy szakit, esetleg egy komplett kivit...
2024-06-11 17:17:11, Hírek, Fókuszban Bővebben
Nyáron tényleg nem végeznek lézeres kezeléseket?
A lézeres szépészeti beavatkozások többségét nem végzik el a nyári hónapokban. Ennek oka, hogy a bőr fokozott UV-sugárzásnak van kitéve ebben az időszakban. Azonban még...
2024-06-08 12:22:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a ...
Bővebben >>