. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A számítógép működésének alapvető eleme: a videókártya
2020-04-15 13:12:57
A számítógép működésének alapvető eleme: a videókártya

A számítógép működésének alapvető eleme: a videókártya

Ennek tükrében kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani a kiválasztott videókártya milyenségére. Határ a csillagos ég, azonban nem minden esetben az a legjobb választás, ha a legdrágábbat szerzi be, mivel mindenképpen igazodnia kell a monitor natív felbontásához. Amennyiben nincs meg az egyensúly, és a videókártya aránytalanul erősebb, nem fog igazodni a gép többi alkatrészéhez.

 

Milyen videókártyát válasszon?

 

Videókártya vásárlásakor kifejezetten fontos odafigyelnie a hűtés minőségére, mivel nem csak a hang és a hőfok szempontjából lényeges, hanem teljesítményre való tekintettel egyaránt. A drágább kártya sok esetben minőségi hűtéssel rendelkezik, de vannak olcsóbb, megbízható márkák is, amelyek szintén jó hűtéssel vannak felszerelve, csupán időt kell szánni a kutakodásra.

 

Kivitelezés szempontjából a videókártya lehet integrált vagy bővítőkártya egyaránt. Abban az esetben is egyszerűen cserélni lehet, ha a számítógépbe épített alkatrész nem bizonyul elegendőnek. Azonban, mint minden más eszköznél, a videókártyák vásárlásakor is elsődleges fontosságú, hogy meghatározza a szükségleteit. A felhasználási terület mibenléte lényeges. Amennyiben csak internetezésre, szövegírásra és annak szerkesztésére használja a számítógépet, akkor az eredeti integrált eszköz teljes mértékben elegendő. Azonban abban az esetben, ha magas grafikával rendelkező játékot telepített gépére vagy nagy rendszerigényű programot, akkor érdemes a zökkenőmentes futtatás érdekében lecserélni a meglévő videókártyát.

 

Egy jobb játékélmény érdekében

 

Amennyiben a játékok világa az, amely megfogta, nem elegendő a videokártya beszerelése, a játék beállításokon belül is eszközölnie kell bizonyos változtatásokat, hogy beleavatkozhasson a látványba. Így saját konfigurációja alapján beállíthatja úgy, ahogyan szeretné és ahogyan a játék is élvezhetővé válik. Számos tényezővel találkozhat a beállítások címszó alatt, azonban amikre a legnagyobb figyelmet kell fordítania, az a felbontás, az élsimítás, az árnyékok, a textúrák és a látótávolság. Ezen elemek finomításával használhatja ki videokártyája jellegzetességeit, és teheti képileg és gyorsaságilag is élvezhetővé a játékot.

 

Amennyiben ön is szeretné beszerezni a számítógépébe leginkább illő videókártyát, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos termék közül válogathat tevékenységi körének megfelelően.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>