. Ma Simon napja van.
A Sportbálon díjazták 2015 legjobb kecskeméti sportolóit
2016-01-24 10:51:24
A Sportbálon díjazták 2015 legjobb kecskeméti sportolóit

A Sportbálon díjazták 2015 legjobb kecskeméti sportolóit

A Három Gúnár Rendezvényházban tartották szombaton a kecskeméti Sportbált. Itt adták át több kategóriában a „2015. év Sportolója Díjakat". (Fotók: Pap Anikó)

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

 

 

 

 

Az utánpótlás leány kategória győztese Kasza-Kovács Klára súlyemelő, a Kecskeméti Testedző Egyesület Súlyemelő Club sportolója lett.

Kasza-Kovács Klára a felnőtt súlyemelő válogatott keret tagja, a 2015. évi Junior Súlyemelő Európa-bajnokság VIII. helyezettje, a 2015. évi Felnőtt Súlyemelő Országos Bajnokság 58 kilogrammos súlycsoport I. helyezettje, a 2015. évi Súlyemelő Csapatbajnokságon bajnoki címet szerzett csapat tagja, valamint a Magyar Súlyemelő Szövetség által meghirdetett MSSZ Kupa VI. helyezettje. A díjat Kulcsár Anita KIK-FOR Kft. gazdasági igazgatója adta át.

Az utánpótlás fiú kategória győztese László Szilárd ökölvívó, a Kecskeméti Sport Club Ökölvívók Egyesülete és a Kecskeméti Sportiskola versenyzője lett.

László Szilárd a junior ökölvívó válogatott keret tagja, a 2015. évi Junior Ökölvívó Európa-bajnokság V. helyezettje, a szentpétervári Junior Ökölvívó Világbajnokság 70 kilogrammos súlycsoport bronzérmese. A díjat Szigeti Tibor a BÁCSVÍZ Zrt. vezérigazgató helyettese adta át.

Az "Év utánpótlás csapata" kategória győztese a 2014/2015. évi Országos Ifjúsági Röplabda Bajnokságban I. helyezést szerzett csapat, a Kecskeméti Röplabda Club ifjúsági fiú röplabda csapata lett.

A Karagics Mátyás edző által irányított együttes tagjai: Banai Máté, Coulibaly Patrik, Fazekas Gábor, Gacs Dániel, Gebhardt Norbert, Kovács Bence, Kovács Nándor, Leiner Péter, Náhol Gergő, Pesti Marcell, Szabó Márton, Török Patrik és Zrínyi Dániel. A csapat képviseletében a díjat Hoffer Zoltán, a klubot működtető kft. ügyvezetője vette át. Az elismerést Horváth Attila, KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

Az "Év felnőtt női kategória" győztese Burián Kata úszó, a BÁCSVÍZ - Kecskeméti Vízmű Sport Club sportolója lett.

Burián Kata a felnőtt úszó válogatott keret tagja, a kazanyi Felnőtt Úszó Világbajnokság 200 méteres hátúszás versenyszám 24. helyezettje, a Felnőtt Úszó Országos Bajnokság 200 méteres hátúszás versenyszám ezüstérmese, a 100 méteres hátúszás versenyszám III. helyezettje, a Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság 200 méteres hátúszás versenyszám bronzérmese. A díjat a Raking Kft. nevében Ceglédi Attila adta át.

Az "Év felnőtt férfi kategória" győztese Földházi Dávid úszó, a BÁCSVÍZ - Kecskeméti Vízmű Sport Club sportolója lett.

Földházi Dávid a a felnőtt úszó válogatott keret tagja, a 2015. évi Rövidpályás Úszó Európa-bajnokság 200 méteres hátúszás versenyszámának VI. helyezettje, a kontinens versenyen V. helyezést szerzett, új országos csúcsot úszó váltó tagja, a Felnőtt Úszó Országos bajnokság 100 méteres hátúszás versenyszámának bronzérmese, a Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság 50, 100 és 200 méteres hátúszás, valamint 100 méteres vegyes úszás versenyszámok négyszeres ezüstérmese. A díjat Leviczky Cirill, a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság elnöke adta át.

Az "Év felnőtt csapat kategória" győztese a KTE Kosárlabda Klub felnőtt férfi kosárlabda csapata lett.

A James Kinney, Kovács Barnabás, Kovács Péter, Filip Barovic, Marko Derasimovic, Pongó Máté, Pongó Martin, Karahodzic Kemal, Keller Iván, Mészáros Máté, Ivosev Tomislav, Hegedűs Gergely, Kővágó-Laska Márk, Pintér Dávid, Piukovics Bálint összeállítású, Forray Gábor, Goran Miljkovic edzők és Stojan Ivkovic szakmai igazgató által irányított együttes a 2014/2015. évi NBI/A osztályú Kosárlabda Országos Bajnokságban II. helyezést, a 2014/2015. évi Kosárlabda Magyar Kupa versenysorozatban ezüstérmet szerzett. A csapat képviseletében a díjat Hegedűs Gergely vette át. Az elismerést Csiza Jenő, a Technik-Park Heliport Kft. nevében adta át.

Az "Év fogyatékkal élő sportoló kategóriájának" győztese Boronkay Péter triatlonista, a Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesület - Bátorfi Team versenyzője lett.

Boronkay Péter a 2015. évi Cross Paratriatlon Világbajnokság aranyérmese, az elmúlt évi Paratriatlon és Parakerékpáros Országos Bajnokság kétszeres I. helyezettje, a yokohamai, a besanconi és az edmontoni Paratriatlon Világkupa versenyek ezüst- és kétszeres bronzérmes sportolója, a Magyar Sportújságírók Szövetsége által alapított „Év Sportolója" díj 2015. évi szavazásán a fogyatékkal élő sportolók kategóriájának II. helyezettje, a 2015. évi „Év Paratriatlonistája" cím győztese. Boronkay Péter külföldi edzőtáborban vesz részt, a díjat helyette édesapja, Boronkay László vette át. Az elismerést Dömötör Szilvia, a Kecskeméti Városgazdasági Kft. informatikai vezetője adta át.

Az „Év szenior sportoló" kategória győztese Sipos Csaba birkózó, a Kecskeméti Testedző Egyesület Birkózó Szakosztálya sportolója lett.

Sipos Csaba a Veterán Kötött és Szabadfogású Birkózó Világbajnokság szabadfogású versenyszám 69 kilogrammos súlycsoport III. helyezettje. A Bogasov István, a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság Sport Munkacsoportjának vezetője adta át.

Az „Év Edzője" díjat idén megosztva adták ki:

Egyéni sportágakban az „Év Edzője" kategória győztese Törös Károly, a BÁCSVÍZ-Kecskeméti Vízmű Sport Club vezetőedzője lett.

Törös Károly a 2015. évi Serdülő- és Felnőtt Úszó Országos Bajnokságokon két aranyérmet, hat ezüstérmet és nyolc bronzérmet a Rövidpályás Úszó Országos bajnokságon négy II. és egy III. helyezést szerzett versenyző felkészítője, a 2015. évi Rövidpályás Úszó Európa-bajnokságon egy V. és egy VI. helyezést, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon két VI. helyezést elért sportoló edzője, a magyar úszó válogatott tagjaként több, kontinens és világversenyen szereplő kecskeméti sportoló felkészítője. A díjat dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester adta át.

Csapatsportágakban az „Év Edzője" kategória győztese, Stojan Ivkovic, a KTE-Duna Aszfalt Kosárlabda Klub felnőtt férfi kosárlabda csapat 2015-ben eltávozott szakmai igazgatója lett.

Stojan Ivkovic a 2014/2015. évi NBI/A osztályú Kosárlabda Országos Bajnokságban II. helyezést, valamint a 2014/2015. évi Kosárlabda Magyar Kupa versenysorozatban ezüstérmet szerzett csapat szakmai igazgatója, a magyar férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya. A sportbál idején Sopronban volt, ahol a Szolnok csapatával NB I-es mérkőzésen vett részt, illetve utána ott ünnepelte 50. születésnapját. A díjat távollétében Sörös Jenő a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezető igazgatója vette át. Az elismerést Bende Kornélia, az IFESZ Karcher Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

Az „Év csapatsportág egyéni különdíjasa" kategória győztese Keller Iván kosárlabdázó, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia sportolója lett.

Keller Iván a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia U20-as magyar kosárlabda válogatott játékosa, a 2015. évi U20-as „B" Divíziós Kosárlabda Európa Bajnokságon aranyérmet szerzett, a 2014/2015. évi NBI/A osztályú Kosárlabda Országos Bajnokságban II. helyezést, valamint a 2014/2015. évi Kosárlabda Magyar Kupa versenysorozatban ezüstérmet szerzett felnőtt csapat tagja. A díjat dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester adta át.

Az „Év médiája" kategória győztese az idén 20 éves Gong Rádió kollektívája lett.

A Gong Rádió Kecskemét és környéke sportszerető közönsége számára naprakész, szakmailag megalapozott tevékenységet folytató, a sport aktuális eseményeiről és eredményeiről gyors, kiegyensúlyozott, valamint sokoldalú tájékoztatást nyújtó, a sportszervezetek sikereit és problémáit bemutató, a sport egyetemes és regionális értékeire rávilágító médium. A díjat Jámbor Csaba programigazgató vette át Ujhidy Tibortól, a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége elnökétől.

Utoljára frissítve: 2016-01-24 11:46:25

További híreink
Fejlesztik a kecskeméti repülőteret: várhatóan polgári célra is használható lesz
Mintegy 1200 milliárd forint értékű vasútfejlesztést hagyott jóvá a kabinet - közölte Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mint elhan...
2016-10-28 03:13:32, Hírek, Fókuszban Bővebben
Angelo Minuti kiállítása a Malom Központban
A Kecskemét-Hetényegyházán élő olasz szobrászművész, Angelo Minuti kiállítását nyitja meg a Malom Központ II. emeletén november 4-én, pénteken 18:30-kor az „Itt Vagyunk, ...
2016-10-24 08:16:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Pénztárost keres a Kecskeméti Fürdő
A Hírös Sport Nonprofit Kft. pénztáros munkakörbe munkatársat keres.
2016-10-24 08:02:18, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Gyönyörű napsütéses időben több tucatnyian indultak el szombaton elsőként 10 órakor a Melinda Parkban, hogy ré...
Bővebben >>