. Ma József napja van.
A sokoldalú geotextília
2020-06-21 12:15:58
A sokoldalú geotextília

A sokoldalú geotextília

Bármilyen funkciót is tölt be, fontos, hogy hívogató és rendezett legyen. Sokak számára a kertészkedés egyet jelent a szabadidő aktív eltöltésével, feltöltődésnek számít. Akadnak azonban olyanok is, akik szeretnék a kert adta lehetőségeket pihenéssel, játékkal és nem állandó munkával megélni.


Segédek a kertben

 

Már számos olyan segítség áll rendelkezésünkre, amelyek jelentősen csökkentik a kerti munkára fordított időt. Olyan kerti eszközökkel, mint egy profi öntözőrendszer, csak nyerhetnek a növények és a kerttulajdonos is. A folyamatos és szabályozott vízellátás csodás oázissá változtatja a kertet úgy, hogy nem kell többé kézi locsolással bajlódni.

 

A hangos és időrabló fűnyírást kiváltja egy önállóan dolgozó robotfűnyíró, amely után a nyesedéket sem kell összeszedni. Szükséges és szintén időigényes kerti munka a gyomlálás. Gazolás nélkül hiába az öntözés és fűnyírás: a dudvás kert elhanyagoltnak tűnik. Szerencsére azonban erre a kerti problémára is van hatékony megoldás.


Geotextíliával a gyomok ellen

 

Ha geotextíliákról beszélünk, többféle típussal találkozhatunk, és ennek megfelelően tudásban és árban is jelentősek az eltérések. Hosszú távon mindenképpen a nívósabb textíliák mellett érdemes dönteni. A minőségi kertépítéshez, növénygondozáshoz erre a különleges szerkezetű anyagra lesz szükség, amely jelentősen hozzájárul a növények egészségéhez.

 

A fekete geotextilt, ezt a filchez hasonló anyagot elsősorban talajtakaráshoz, rétegek elválasztáshoz használják. Víz- és légáteresztő, csökkenti a víz elpárolgását. Elnyeli a napsugarakat, ezzel meggátolja a gyomok növekedését. Az anyag könnyű, de nem szakad ki mulcs, díszkavics vagy murva alá helyezve sem. Tekercsben, négyzetméterben vásárolható.


Talajtakarás és hővédelem

 

Az agroszövet szintén a gyomok ellen nyújt hatékony védelmet. A gazosodás megelőzése mellett megakadályozza a legyökeresedést. Speciális porózus, PP-ből készült szövet. Csökkenti a víz párolgását, ezért a talaj megtartja nedvességét. Kiválóan alkalmas zöldség- és gyümölcstermesztéshez. Kertekben és fóliasátrakban is alkalmazható a hő- és fényvédő, fehér geotextil. Talajtakarásra, rétegek elválasztására, de kerti medencék alá is tökéletes választás. A növényeket védi az időjárás viszontagságaitól, erős napsugárzástól.

 

Ha geotextíliát használunk a kertben, gátat vetünk a gazok elszaporodásának, és a gyomlálásra szánt idő is minimalizálódik. A kerti textíliák komoly segítséget jelentenek a kertben, és típustól függően, számos módon alkalmazhatók.

További híreink
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>