. Ma Márk napja van.
A Richter Egészségváros újra Kecskemétre települt
2016-09-11 08:29:45
A Richter Egészségváros újra Kecskemétre települt

A Richter Egészségváros újra Kecskemétre települt

Eddig 51 településen járt Magyarországon a Richter Egészségváros, de Kecskemét az első, ahol második alkalommal jelentek meg. A szombati program a megyei kórház elől induló „Egészségsétával" kezdődött.


A KÉPGALÉRIÁT ITT TEKINTHETIK MEG:

 

 

 

 

 

Szeptember 10-én, szombaton Kecskemét főterére települt a Richter Egészségváros. A Richter Egészségváros programsorozat célja, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése és fenntartása érdekében. Ezúttal is szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, sokakat érintő fizikai és lelki betegségekről tartott előadásokkal, és nagyszerű családi programokkal készültek a szervezők.

 

A főtéren felállított színpadon 10 órakor Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is üdvözölte a jelenlévőket, majd a megyei kórház igazgatója, Dr. Svébis Mihály árulta el, hogy véleménye szerint a Richter 2 millió forintos adományát legalább 8 millióval fogják megtoldani az egészségnap résztvevői. Ennyi pénzt ugyan még soha nem sikerült egyetlen településnek sem összegyűjtenie, de ő bízik a kecskemétiekben.

 

A támogatás mértéke ugyanis a helyi lakosok aktivitásán múlik, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadománya az egyes programokon való részvételért járó adománypontokkal növelhető, az alapadomány összegét a Richter pontonként 300 forinttal megemeli. A cél újszülöttek-koraszülöttek gyógyítására szolgáló lélegeztető gépek, valamint több funkcióban működtethető infúziós ágyak beszerzése a kecskeméti kórház számára.

 

Szombat délutánra azután kiderült, hogy a megyei kórház több millió forintos adománnyal lett gazdagabb a Richter jóvoltából. Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője adta át az erről szóló „csekket" jelképesen Dr. Svébis Mihálynak, a kórház főigazgatójának.

A főigazgató megköszönte az adományt és azonnal bejelentette, hogy a szombat reggeli szűrés kezdetekor ugyan még azt remélte, hogy eléri majd a résztvevők nagy száma miatt a 10 millió forintot az összeg, de ennek ellenére nem kell csalódnia a támogatásban részesülő két kórházi osztálynak. A kórház vezetése ugyanis 10 millióra kiegészíti a támogatást így a remélt eszközbeszerzések megvalósulhatnak majd.

Utoljára frissítve: 2016-09-11 08:38:29

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>