. Ma Gedeon napja van.
A Phoenix Mecano Művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás a kamarában
2017-11-09 04:15:00
A Phoenix Mecano Művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás a kamarában

A Phoenix Mecano Művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás a kamarában

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében rendezték meg a Phoenix Mecano Művésztelep kiállításának megnyitóját, amelyen Märcz Fruzsina színművésznő köszöntötte moderátorként a vendégeket. A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. partnereit, a kamara tagjait és tisztségviselőit, a művészetek iránt érdeklődőket. 

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. felvállalta Máriakéménden a kecskeméti középiskolások és művésztanárok részvételével megvalósuló képzőművészeti alkotótábor névadó szponzori teendőit. Az erről szóló együttműködési megállapodást idén tavasszal írták alá, nyáron pedig megrendezték a tábort.

Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója a kiállításmegnyitón elmondta, hogy a cég közismerten élen jár a megyeszékhely kulturális életének támogatásában, számos közéleti esemény mecénása. A vállalat társadalmi felelősségvállalásának legújabb megnyilvánulása, hogy névadó szponzorként támogatták a kecskeméti középiskolás diákokból és művésztanárokból álló közösség máriakéméndi alkotó munkáját.

 

- Cégünk, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. megalakulása óta odafigyel a tehetségek kibontakozásának segítésére. Ennek szellemében idén áprilisában felvállaltuk a kecskeméti fiatalokból és művésztanárokból álló alkotóközösség máriakéméndi alkotótáborának támogatását. Az alkotótábor megszervezésére augusztusban került sor. A záróünnepségen nagy örömmel láttam, hogy tehetséges közösséget karoltunk fel, jó helyre került a támogatásunk. Szebbnél szebb alkotások születtek, melyeket a magyar Toscánaként ismert táj ihletett meg.

 

Dr. Nagy Zoltán a beszéde végén bejelentette, hogy jövőre is névadói, egyúttal pedig a szponzorai is lesznek a művésztábornak. A cég 25 éves jubileumi évében, 2018-ban pedig szervezni fognak egy aukciót, mely keretén belül értékesítik a művészek által felajánlott alkotásokat. Az ebből befolyt összeget további nemes célok megvalósítására fordítják majd.

 

A megnyitón Bruncsák András festőművész, az alkotótábor állandó résztvevője osztotta meg tábori élményeit a jelenlévőkkel. Majd Szappanos István festőművész méltatta az alkotásokat.

 

A műsorban közreműködött Beke Márk (harsona), akit Gerhát László kísért zongorán. Valamint eljött Kecskemétre a Máriakéméndi Gyertyaláng Alapítvány szíve a Gyertyaláng Ima Közösség, melynek zenélni szerető tagjai világi és vallásos dalokat adtak elő.

Utoljára frissítve: 2017-11-09 04:29:49

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>