. Ma Ervin napja van.
A nyár veszélyei – tanácsokat ad a magánnyomozó
2013-05-07 07:04:50
A nyár veszélyei – tanácsokat ad a magánnyomozó

A nyár veszélyei – tanácsokat ad a magánnyomozó

Közeledik a nyár, és lassan a nyári szünidő is. A nyári időszak az, amely során statisztikailag igazoltan, arányaiban sokkal több bűncselekmény valósul meg, mint egész évben. Ehhez hozzájárul az is, hogy a közbiztonság folyamatosan romlik, amit mindenki a saját környezetében is tapasztal – írja legújabb cikkében Kovács József magánnyomozó, a Kecskeméti Hírhatár vagyonvédelmi, bűnmegelőzési szakértője.

 

 

 

 

A nyári időszak alatt a betöréses lopásos bűncselekmények, az alkalmi lopások és zseblopások jelentősen megszaporodnak. Emiatt mindenképpen szükség van arra, hogy mi önmagunk is gondoskodjunk személyünk és értékeink biztonságáról. Tegyünk meg minden tőlünk telhető szükséges óvintézkedést.

 

Már a „házam a váram” cikkemben előzőleg említettem, hogy nagyon fontos a lakás és a ház védelme érdekében biztonsági zárak, rendszerek telepítése, illetve az, hogy amennyiben elutazunk, azt ne tegyük közzé a közösségi megosztó portálokon. Kérjük meg családtagjainkat, hogy ürítsék napi rendszerességgel a postaládát, illetve a lakásban, amikor viráglocsolást végeznek, a függönyöket, redőnyöket is mozgassák.

 

Figyeljünk értékeinkre a strandokon és szórakozóhelyeken is: mindig használjuk az erre kialakított értékmegőrzőket, az értékeinket pedig még pár pillanatig se hagyjuk őrizetlenül. Ezzel sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

 

Ilyenkor nyáron megemelkedik a gépkocsi feltörések száma is. Amit leginkább megtehetünk a veszély csökkentése érdekében, hogy nem tartunk a kocsi utasterében semmit, még egy szatyrot sem. Ugyanúgy a telefontöltőt, a telefontartót és a GPS-tartót se hagyjuk szem előtt, ugyanis az elkövetőt nem érdekli, hogy mekkora kárt okozva jut be a gépkocsiba. Mi pedig hiába tudjuk, hogy nincs érték az ott hagyott gépkocsiban, ha a bűnöző számára a jelek másra utalnak.

 

Ami igazán a legeslegégetőbb kérdés a nyári szünidőben az, hogy a gyerekek és a fiatalok sokszor több órát is felügyelet nélkül töltenek, ami nyilván veszélyforrás lehet. Hiszen a gyerekekben, tinédzserekben sokkal kisebb a veszélyérzet, ezért belemennek olyan kétes, veszélyes helyzetekbe, szituációkba, ami akár az életüket is veszélyezteti. Több esetben a bandázás során „brahiból” általuk fel nem mért súlyosabb bűncselekményt követnek el bátorságuk fitogtatása érdekében. Igen, a nyári szünidő nagy feladat a szülők számára, ezért fontos, hogy ezt megelőzően megfelelően felvilágosítsuk, tájékoztassuk a gyerekeket!

 

 

Az tanácsolom tehát, hogy vigyázzunk magunkra és értékeinkre, mert helyettünk más nem fog!

 

Olvasóink hozzászólásait, véleményét, kérdéseit várja Kovács József magánnyomozó: www.kovacsjonyomozo.hu

Utoljára frissítve: 2013-05-07 07:05:48

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>