. Ma Gedeon napja van.
A női intimhigiénia
2021-01-19 18:04:13
A női intimhigiénia

A női intimhigiénia

Mindig mértékkel és óvatosan

 

A női intimterületek tisztán tartása mindig rendkívül fontos, hiszen nem csak a komfortérzet fokozása miatt lényeges, de a gátlások leküzdésében is fontos. Ha egy nő úgy érzi, hogy esetleg a partnere kellemetlen szagúnak érezheti a nemi szervét, az óriási mértékben hozzájárul ahhoz, hogy feszült és görcsös lesz-e az együttlét. 

 

Az sem mindegy, hogy mit használunk erre a célra, mert a legjobb választás a különböző kozmetikai termékek használata, mivel azokat kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy a hüvelyflóra épségét megőrizzék. Sokan hajlamosak elkövetni azt a hibát, hogy otthon, házilag kevernek ki valamilyen folyadékot, amivel fertőtleníteni szeretnék a hüvelyüket. Ez van, hogy ecet és víz kombinációja, ami közel sem a legjobb döntés. 

 

A hüvely higiéniája alapvetően fontos dolog, hiszen ha felborul az egyensúly, akkor annak sokszor komoly következményei lehetnek. Ez az érték fogamzó korban pH 3,5-4,7 közé tehető. Persze az sem mindegy, hogy a hüvelyről beszélünk vagy épp a női szeméremtest külső részéről. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne hagyjuk egyik irányba sem kórosan eltolódni az értéket.

 

A kevesebb néha több

 

Meglehetősen könnyű átesni a ló túloldalára és napi rendszerességgel, vagy még többször használni a különféle intim mosakodókat. Ezek a gélalapú mosakodók, ha túl sokszor használjuk, sajnos képesek arra, hogy lerombolják a hüvelyflórát, aminek hatására különböző fertőzések alakulnak ki. 

 

Sőt, a túl gyakori hüvelyi mosakodásról azt állítják, hogy könnyen vezethet kismedencei gyulladásos betegségek kialakulásához, mivel elpusztulnak a hasznos bacilusok. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor a méh, a petevezetékek és/vagy petefészek fertőzése is előfordulhat. Ezt pedig valószínűleg senki nem szeretné magának.

 

Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor mi is a legjobb módja a női intimhigiéniának. Leginkább semmi, mert a hüvely egy öntisztító szerv. Egy speciális váladék termelésével tartja fenn a számára megfelelő pH-értéket. A vulvát pedig érdemes meleg vízzel tisztán tartani, esetleg szappant használni hozzá. 

 

Együttlét után például érdemes fertőtlenítő hatású teafaolajos mosakodóhabot használni, de azt sem napi rendszerességgel, hanem csak bizonyos időközönként. 

 

Arra is érdemes figyelni, hogy az intim játékszereket is mindig alaposan tisztítsd meg használat után, mivel könnyen össze lehet szedni különböző nemi betegségeket, ha valami nincs jól tisztán tartva. Légy körültekintő, mert az egészséged mindennél fontosabb!

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>