. Ma Béla napja van.
A nagykövetség segítséget ajánlott a Calais-nál megdobált kandósoknak
2017-05-24 03:23:01
A nagykövetség segítséget ajánlott a Calais-nál megdobált kandósoknak

A nagykövetség segítséget ajánlott a Calais-nál megdobált kandósoknak

A magyar nagykövetség segítséget ajánlott a kisbusz utasainak, akik járművét hétfő hajnalban megdobálták a franciaországi Calais-nál - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

Az esetleges feljelentésről a tanárok és az iskolaigazgató fog dönteni - írták.

 

A KKM közölte: a magyar kisbusz vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy az autópályáról letérve a calais-i kompkikötő felé tartottak, amikor - az út közepére állított betonakadály kikerülésekor - 8-10 sötét bőrű férfi rohant a jármű felé, majd megdobálta azt. A kocsi hátsó üvege betört, de senki nem sérült meg; a kompra felhajtáskor az esetet jelezték a határőröknek.

 

Az M1 aktuális csatorna esti Híradójának beszámolója szerint a magyar diákok és tanárok kisbuszát hajnalban támadtak meg bevándorlók Calaisnál.

 

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata egy szakmai versenyre tartott Londonba, amikor az észak-francia város közelében kövekkel és betondarabokkal dobálták meg őket a migránsok.

 

Mészáros Károly csapatvezető oktató a híradóban elmondta: a Nagy-Britanniába tartó komp kikötőjébe tartottak éppen az autóúton, amikor azt vették észre, hogy betonoszlopokból és -törmelékből valakik torlaszt építettek az úton. Az út mellett "fekete emberkék" ugrottak elő, és vélhetőleg meg akarták őket állítani.

 

"Átmentünk a törmeléken és utána már csak azt hallottuk, hogy durrog a kocsinak az oldala" és az autónak a baloldalát és a jobb hátsó üvegét betondarabokkal egyszerűen betörték - mondta.

 

Az adásban elhangzott: végül egy benzinkútnál ragasztószalaggal megerősítették a sérült oldalsó üveget, a hátsóhoz pedig keményebb tárgyat rögzítettek.

 

A csapat az eset után úgy tervezi, hazafelé már egy másik útvonalon jön. A Híradóban elhangzott: kamionosok egyre gyakrabban beszélnek arról, hogy ha tehetik, elkerülik a kikötővárost, mert a dzsungelnek hívott sátortábort ugyan megszüntették Calais-nál, az onnan kitelepített bevándorlók azonban a környéken maradtak, és mindent megpróbálnak hogy átjussanak a csatornaalagúton az Egyesült Királyságba.

 

(MTI)

Utoljára frissítve: 2017-05-24 03:24:14

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>