. Ma Béla napja van.
A Nagy Ökolábnyom nyomában kalandoztak csütörtökön a TERMOSTAR-nál
2015-03-06 06:46:38
A Nagy Ökolábnyom nyomában kalandoztak csütörtökön a TERMOSTAR-nál

A Nagy Ökolábnyom nyomában kalandoztak csütörtökön a TERMOSTAR-nál

Idén is tartalmas programokkal készült a Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. a Távhőszolgáltatás Napjára, illetve a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapra. Csütörtökön a megújuló energiák témakörét felölelve nyílt napon lehetett megtekinteni a hőszolgáltató Akadémia körúti üzemét.







Az óránként érkező gyerekcsoportok a kincskereső tanösvényt járhatták végig, hogy játékos formában megismerjék a Föld megújuló energiáit. Részesei lehettek a „Kalandozz a Nagy Ökolábnyom nyomában!" játéknak, melynek induló állomásán, a „Kincskereső tanösvény" elején Horváth Attila, a TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft ügyvezető igazgatója fogadta őket.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 
- Mi, a TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. munkatársai nagyon készültünk erre a mai napra - mondta az igazgató. - Egy nyílt üzemlátogatáson vesztek majd részt, melyen egy kincskereső játékot is szerveztünk. Meg szeretnénk nektek mutatni, hogy milyen megújuló energiákra, milyen energia lehetőségekre van szükség a hétköznapjainkban ahhoz, hogy ezek az energiák továbbra is fenntarthatóak legyenek. Kollégáink a kincskereső játék állomásain be fogják mutatni nektek a különböző energia fajtákat, és eközben remélhetőleg hasznos információkhoz juttok. Elárulom, hogyha ügyesek vagytok, még ajándékot is fogtok kapni, ezért érdemes odafigyelni.

A TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ezen a napon azonban nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is „megszólította". Nekik is a megújuló energiákat mutatták meg, valamint azt, hogy hogyan termelik a hőt az üzemben, és ez a hőmennyiség hogyan jut el a lakásokba.

Horváth Attila azt is elmondta, hogy ebben az évben is indítanak tippelős játékot. Az elmúlt években arra lehetett tippelni, hogy egy hőszigetelt csomagolásban lévő jégtömb néhány hét alatt mennyit veszít a súlyából. Tavaly pedig arra, hogy egy feltöltött elektromos kerékpár milyen távolságot tud megtenni. Az idei tippelés faaprítékkal kapcsolatos. A kérdés az lesz, hogy a cég bejáratánál lévő, másra már nem használható fenyőfa tuskóval faaprítékként milyen mennyiségű, vagyis hány köbméternyi gázt lehet kiváltani.

A tippet 2 féle módon (személyesen és online) adhatja le a játékos, a nevének, a telefonszámának és az e-mail címének megjelölésével. Személyesen egy kifejezetten erre a célra létrehozott kártyán a Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. Akadémia körúti ügyfélszolgálatán, illetve online a www.termostar.hu weboldalon. Egy személy csak egy tippet adhat le.

Annak, aki a legjobb tippet adja a játékban, a jutalma egy ÖKO hátizsák lesz, amivel kirándulás közben, a napenergia segítségével akár mobiltelefont, tabletet, vagy laptopot lehet feltölteni energiával.

Március 6-án, pénteken a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban folytatódik a Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. két napos programsorozata. Itt is a fenntarthatóság jegyében szerveznek eseményeket. A nyitott szakmai fórummal egy időben gyerekprogramok színesítik a délelőttöt, majd az alkotói pályázat díjátadására kerül sor. „Lépj zöldet! Az ökolábnyom nyomában" címmel ugyanis óvodásoktól, általános és középiskolásoktól várt a TERMOSTAR Kft. pályamunkákat március 2-án 17 óráig.

 

2015. március 6., péntek

Helyszín: Kecskeméti Ifjúsági Otthon - Előadó terem

09:00-11:30 Nyitott szakmai fórum

09:00-09:20 Köszöntő - Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere.

09:20-09:30 Energiatakarékossági programok megvalósítása. Együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása.

09:30-10:00 A 2015-2020 évre szóló stratégia bemutatása (Horváth Attila, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója).                     

10:00-10:20 Fából energiát - fenntartható biomassza-termelés a KEFAG Zrt. gazdálkodásában (Dr. Bárány Gábor, a KEFAG Zrt. erdőgazdálkodási osztályvezetője).

10:20-10:40 Pályázati aktualitások (Nagy Gábor, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője).

10:40-11:30 Fórum, bemutatkozó, majd kötetlen szakmai beszélgetés (Molnár Árpád, a Kecskeméti Társasházközösségek Érdekvédelmi Egyesülete elnöke).

Helyszín: Kecskeméti Ifjúsági Otthon - Tükörterem

09:00-12:00 Gyermekprogramok. Kincskereső tanösvény, kézműves foglalkozások, alkotói pályázat munkáinak kiállítása, memória játék, Planetárium játék.

11:30 Alkotói pályázat díjátadó.

Utoljára frissítve: 2015-03-06 06:47:07

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>