. Ma Márk napja van.
A máltaiaknál kapott menedéket Szécsi Pál nővére
2012-12-03 07:52:12
A máltaiaknál kapott menedéket Szécsi Pál nővére

A máltaiaknál kapott menedéket Szécsi Pál nővére

Pótolhatatlan Szécsi Pál ereklyék – fotók, könyvek, lemezek – semmisültek meg abban a gázrobbanásban és tűzben, ami a tragikus sorsú énekes nővére kecskeméti lakásában történt – erősítette meg a Kecskeméti Hírhatárnak Szécsi Katalin, aki kizárólag csak hírportálunknak nyilatkozott. A fedél nélkül maradt idős hölgyet jelenleg a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti otthonában helyezték el, de nem tudni, hogy meddig maradhat ott.

 

 

 

Katalin csak a gondviselésnek köszönheti az életét, amikor felrobbant mellette a pébé gázpalack.

 

- Mintha előre megéreztem volna, hogy nagy baj fog történni – mondta Katalin, akinek csodával határos módon csak a haja pörkölődött meg a lángoktól. – Egy hete az öcsémről készült egyik legjobb fotót, keretestül bevittem a nappaliból a hálószobámba.

 

A robbanás a Dévény utcai ház nappalijában történt, amikor be akarta gyújtani a szieszta kályhát Katalin. Az oltást követően készült fotón (ITT <) látható, hogy gyakorlatilag teljesen kiégett a szoba. Ahol korábban kis házi múzeumot rendezett be Palikáról a nővére.

 

Katalint sokkos állapotban vitték kórházba a mentők, ahol néhány órát töltött, majd Pászti András kecskeméti önkormányzati képviselő ment érte a saját kocsijával és ő szerzett átmeneti szállást is a fedél nélkül maradt, 72 éves asszonynak. Szombat este már a kecskeméti Máltai Szeretetszolgálatnál kapott vacsorát és meg is fürödhetett végre.

 

- Én annyi szeretetet, és odafigyelést kaptam már idáig, hogy szinte felsorolnii sem tudom – köszönte meg a segítséget a legolvasottabb kecskeméti hírportálon, a Kecskeméti Hírhatáron keresztül Katalin. - A mentők, a tűzoltók, a kórházi dolgozók, a Máltai Szeretetszolgálat, a szomszédok, a barátaim mind-mind összefogtak, hogy segítsenek. A kórházban például felhívott a tűzoltóparancsnok és érdeklődött, hogy hogy vagyok. A szomszédoktól ruhát kaptam, a máltaiaknál pedig forró teát, meleg vacsorát, és azonnal nekifogtak kimosni a néhány megmaradt ruhadarabomat, amik persze füstösek lettek, és azóta is gondoskodnak rólam.

 

Katalin átmenetileg lakhatatlanná vált házán a nyílászárókat is kivitte a robbanás. Az asszony egyik barátja ezért szombaton késő estig szögelte a deszkákat, hogy ne tudjanak bemenni a még megmaradt személyes holmikért tolvajok.

 Kép és szöveg: NNM


KORÁBBI CIKKÜNK:

Robbanás után tűz keletkezett Szécsi Pál nővére kecskeméti otthonában

 

Utoljára frissítve: 2012-12-03 09:24:48

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>