. Ma Auguszta napja van.
A Magyar Vízilabda Szövetség képviselőivel tárgyaltak Kecskemét alpolgármesterei
2014-10-05 16:30:29
A Magyar Vízilabda Szövetség képviselőivel tárgyaltak Kecskemét alpolgármesterei

A Magyar Vízilabda Szövetség képviselőivel tárgyaltak Kecskemét alpolgármesterei

A tárgyalások apropóját az adta, hogy a magyar vízilabda utánpótlás régióközpontjának idei „tanévnyitóját” a Kecskeméti Fürdőben tartották. Ahol négy megye, Csongrád, Békés, Szolnok és Bács-Kiskun 2002-2004-es születésű fiatal vízilabdázóinak volt két napos „összetartása”, közös edzése szombaton és vasárnap.

 

 

 

 

 

 

Szemereyné Pataki Klaudia, és Mák Kornél alpolgármesterek, valamint Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft ügyvezetője, és Törös Károly, a Bácsvíz Kecskeméti Vízmű Sportklub Úszószakosztály vezetőedzője folytattak megbeszélést Nemcsik Balázzsal, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkárával, és Dr. Szívós István olimpiai és világbajnok vízilabdázóval, az utánpótlás válogatott szövetségi kapitányával. A téma Kecskemét vízilabda sportjának a fejlesztése volt.

Szemereyné Pataki Klaudia a tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy Kecskeméten ezekben a napokban sorra tartják az utánpótlás szakosztályok az évnyitókat.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

- Ez is azt mutatja, hogy sikerült elindítani egy nagyon intenzív „sportérdeklődést" a városban. Több sportág is rendkívül népszerű lett az elmúlt években nálunk. Arra pedig különösen büszkék lehetünk, hogy ezzel párhuzamosan a minőségi fejlődés is megkezdődött Kecskemét sportjában - mondta az alpolgármester asszony, aki példaként említette a kosárlabdát és a vízilabdát, valamint az úszást.

Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára annak a véleményének adott hangot, hogy a vízilabda iránti érdeklődést Kecskeméten egyre inkább tapasztalják. „Ez a fantasztikus létesítmény, Kecskemét új uszodája csak segített ebben" - mondta a főtitkár.

- Elég csak ezt az uszodát megnéznünk ahhoz, hogy már képet kapjunk arról a fejlődésről, ami Kecskeméten történt az elmúlt években - mondta. A vízilabda szövetség egyértelműen azt tapasztalta, hogy rendkívüli szolgálatot tud tenni a Magyarországon és Európai összehasonlításban is kimagaslóan színvonalas Kecskeméti Fürdő a magyar vízilabda sportnak.

Ennek, azaz a sportág fejlődésének támogatásra tett kecskeméti törekvéseknek volt az egyik jó példája a szombat-vasárnapi utánpótlás „összetartás". Melyről már Dr. Szívós István olimpiai és világbajnok vízilabdázó beszélt a medence mellett tartott sajtótájékoztatón.

- Két évvel ezelőtt kezdtük el az utánpótlás nevelésnek ezt a formáját és fantasztikus iránta az érdeklődés. Köszönetet mondok Kecskemétnek, hogy befogadtak bennünket. Négy régiót jelöltünk ki és ezek között Kecskemétnek van a legkiemelkedőbb szerepe. Itt jó edzők, nagyon jó körülmények vannak, és remek szakmai vezető, amire szüksége van a fiataloknak. A mai tárgyalásunk alpolgármester asszonnyal pedig biztató a jövőre nézve is. Eleget töltöttem ahhoz a sportágban, hogy azt mondhassam: biztos vagyok abban, ha ezek a gyerekek felnőnek, nagyon sikeresek lesznek, és sok örömet okoznak majd a szurkolóknak, dicsőséget Magyarországnak.

Zámbori Péter ezeket a reményeket számadatokkal is igazolta: a Kecskeméti Sportiskolában szombat délelőtt tartott „tanévnyitón" a vízilabda szakosztály 148 igazolt, fiatal versenyzője vett részt. Az OB 1-es női indulást pedig pont azért vállalta be a Hírös Sport Nonprofit Kft., illetve a KESI, hogy a „lányvonalnak" is legyenek példaképei, legyenek motiváltak a fiatalok. 

Utoljára frissítve: 2014-10-05 16:32:18

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>