. Ma Márk napja van.
A Magyar Népmese Napja a Református Óvodában
2016-10-01 10:11:29
A Magyar Népmese Napja a Református Óvodában

A Magyar Népmese Napja a Református Óvodában

A népmese napjának ünneplésére - amelyet Benedek Elek előtt tisztelegve minden év szeptemberének végén, születésnapjához kötődve ünnepelünk - idén 3. alkalommal került sor a Kecskeméti Református Óvodában. Hagyomány, hogy ezen a jeles napon az óvoda apraja-nagyja összegyűlik, és egy meghitt, a régi idők hangulatát idéző, tündért varázsló, sárkányt űző délelőtt keretein belül kalandozik a népmesék birodalmában.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

A Magyar népmesék című sorozat dallama hívta, csalogatta a gyerekeket az igazi mesebirodalommá varázsolt tornaterembe. Ezen a napon még a lehetetlen is megtörtént: életre keltek a mesék szereplői, akik elmesélték kalandjaikat, megpróbáltatásaikat. Minden mesénél kézzel fogható volt a varázslat, ilyenkor a gyermekek arcán megjelent a belefeledkező áhítat, a figyelő ámulat.

A Pálmácska óvodával párhuzamosan az intézmény Munkácsy Mihály utcai tagintézményében (az ott készült fotókat a képgaléria végén találják) is megemlékeztek a Magyar Népmese Napjáról. Az ide járó óvodások könyvtárat rendeztek be Benedek Elek és más népmese gyűjtők, meseírók könyveiből, próbákat álltak ki, hogy végül közösen hallgathassák meg az óvó nénik meséit.

 

Mindkét óvodában fontosnak tartják, hogy megemlékezzünk erről a jeles napról, hiszen rohanó világunkban egyre kisebb a tere az igazi, tiszta forrásból származó, élőszóval elmesélt népmesének. Az óvodáskor pedig a mesehallgatás igazi ideje, a gyermekek igénylik, izgatottan várják az óvónők meséit. A mese kulcs az élethez, hiszen a gyerekek a mesehőssel azonosulva, az ő útján járva, megtalálhatják a megoldást a problémájukra, érthetővé válik számukra a világ működése.

Utoljára frissítve: 2016-10-01 10:23:41

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>