. Ma Auguszta napja van.
A Kosárlabda Akadémia szezonnyitó ünnepsége
2014-10-04 07:08:50
A Kosárlabda Akadémia szezonnyitó ünnepsége

A Kosárlabda Akadémia szezonnyitó ünnepsége

Szezonnyitó ünnepséget rendezett a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia péntek kora este a Messzi István Sportcsarnokban. Az ünnepséget megelőzően sajtótájékoztatót tartottak.








Az akadémia eredményeiről és terveiről Ivkovicné Béres Tímea adott tájékoztatást. Mint elhangzott, közel 1 milliárd forintos sportberuházást terveznek. Ennek keretében 2-3 éven belül a volt uszoda épületét multifunkcionális labda-sportcentrummá alakítják át, a Benkó Zoltán Szabadidő Központban pedig kialakítanak egy szabadtéri kosárlabda pályát.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A KÉPGALÉRIÁT!

 

- A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia az idei szezont 23 csapattal, 4 előkészítő csoporttal kezdi meg – mondta Ivkovicné Béres Tímea. - Összesen 40 munkatársammal dolgozunk a gyerekekkel, és az Akadémia szervezett körülményei között 550 gyermek sportol az idei szezonban. A fő célunk az volt, hogy a kosárlabda népszerűsödjön a városban: minél több gyermek kosárlabdázzon Kecskeméten. Ezzel párhuzamosan pedig kicsit magasabb színvonalra emeljük az utánpótlás-nevelést.

 

Harmadik céljuk az volt, hogy Kecskemét sportlétesítményeit fejlesszék. Ennek keretében az elmúlt évben 6 iskola tornatermét újították fel: részben TAO támogatásból, valamint az önkormányzat által finanszírozott önerőből. A felújítások mintegy 100 millió forint értékű beruházást jelentettek Kecskeméten.

 

- A következő évre még nagyobbat álmodtunk – folytatta Tímea. – A sportpályázatunk tervei között szerepel a régi uszoda sportcentrummá, multifunkcionális sportcsarnokká alakítása. Ez a belső térben három kosárlabda pálya kialakítását jelenti, valamint irodák, és apartmanok kiépítése is szerepel a tervek között. Mindemellett a sportág népszerűsítése céljából a Szabadidőközpontban kültéri pályát is kialakítanánk, ami mindenki számára elérhető lesz, tehát a kecskemétiek sportolási körülményeit javítja majd.

 

A sajtótájékoztatón jelen lévő Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere köszönetet mondott a Magyar Kosárlabda Szövetségnek és Béres Tímeának, hogy irigylésre méltó lelkesedéssel 550 fiatalnak sport-életcélt biztosítanak. Az Akadémia a tornatermi felújításokkal a mindennapos testnevelés feltételeit és körülményeit javítja az iskolákban, az új sportközpont létrehozásával pedig a városvezetés régi-új álmát valósítják meg. A régi uszodaépület kap egy új funkciót, és a felújítást követően már nem éktelenkedik csúf épületként. A szabadidőközpontban tervezett beruházás pedig ahhoz segít hozzá, hogy most már tényleg szabadidőközponttá válhasson a terület.

 

Bodnár Péter az MKOSZ főtitkára dicsérő szavakkal szólt a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiájáról. Ekkehard Philipp, a Mercedes Benz Hungary controlling részleg igazgatója pedig azt a törekvésüket hangsúlyozta, hogy a Mercedes szlogenje, a „legjobbat vagy semmit” nem csak a legjobb autók gyártására vonatkozik Kecskeméten, hanem a sporttámogatásra is. Ezért is döntöttek úgy, hogy támogatják a Kosárlabda Akadémiát, amihez a nevüket is adták.

 

Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft. igazgatója ugyancsak azt a véleményét hangsúlyozta, hogy kiváló munka folyik a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiáján.

 

- Szeretném én is megköszönni a Mercedes gyárnak, hogy az akadémia működéséhez hozzájárul a támogatásával – mondta Zámbori. Aki a sajtótájékoztatón jelen lévő Homoki Tamásnak pedig azt köszönte meg, hogy kiváló az együttműködés a felnőtt csapat, a KTE - Duna Aszfalt és az utánpótlás-nevelés között.

 

A sajtótájékoztató után tartották meg a sportcsarnokban a Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia ünnepélyes évnyitóját, amelyen minden korosztály lány és fiú csapatai részt vettek. A tavalyi szezon eredményei alapján a legjobbaknak díjakat adtak át, majd esküt tettek a fiatal sportolók, végül csoportkép készült. Az esemény lezárásaként a Face Team csapat – mely szerepelt a Britain's Got talent angol tehetségkutató műsorban, és a magyar Csillag születikben is – látványos kosárlabda trükkökkel szórakoztatta a gyerekeket.


Utoljára frissítve: 2014-10-04 07:09:55

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>