. Ma Márk napja van.
A kecskeméti Katona József Színház 121. évadának műsora
2017-05-03 05:34:40
A kecskeméti Katona József Színház 121. évadának műsora

A kecskeméti Katona József Színház 121. évadának műsora

Fényességet küldeni az emberi szív mélységébe: ez a művész hivatása - ezzel a Robert Schumann idézettel kezdte Cseke Péter direktor keddi sajtótájékoztatóját, amelynek központi témája a következő színházi szezon műsorterve volt. Kálmán Imre, Bertolt Brecht, Szörényi Levente, Bródy János, Molnár Ferenc, Michale Frayn műveit; operettet, drámát, rockballadát, komédiát, vígjátékot láthat a kecskeméti színház közönsége a 121. évadban.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

Mint Rusznyák Gábor főrendező elmondta, a nagyszínházi bemutatók sorát a Csárdáskirálynő nyitja 2017. szeptember 29-én. A nagyoperettet Béres Attila rendezi, a főbb szerepekben Egyházi Géza, Sáfár Mónika, Dobó Enikő, Szemenyei János, Orth Péter és Hajdú Melinda lép színpadra.

Ezt követi a Szecsuáni jóember Zsótér Sándor rendezésében. Bertolt Brecht megrendítően szép története jóságról, csodavárásról, az emberi esendőségről, gyarlóságról, november 17-étől lesz látható Kecskeméten. A szilvesztert jövőre is fergeteges vígjátékkal köszöntheti a közönség - ezúttal Michael Frayn Függöny fel! című műve lesz soron. A színházi világban játszódó történetet Szente Vajk állítja színpadra. 

 

Az évad második felében két nagyszínházi felnőtt bemutató következik. A Kőműves Kelemen rockballadát Cseke Péter rendezi, majd március 30-án Molnár Ferenc A testőr című vígjátéka zárja a premierek sorát. 

 

A gyerekek számára Gimesi Dóra Hessmeséjével indul az évad szeptember 21-én, a magyar dráma napján. Kuti Ágnes rendezésében a kicsik egy tündérpostahivatal varázslatos életébe pillanthatnak bele, ahol a küldemények csodás történetével is megismerkedhetnek. A másik gyermekbemutató igazi klasszikus lesz: Andersen Hókirálynő című világhírű meséjét Cseke Péter állítja színpadra. Az előadásban közreműködik a színház balett társulata, a koreográfiát Barta Dóra készíti.

 

Különlegességeket ígérnek a kisszínházi bemutatók is. Molière Képzelt betegét, valamint Alfred Jarry Übü király című bohózatát a Kelemen László Kamaraszínházban láthatja a közönség. Előbbit Rusznyák Gábor rendezi, utóbbit pedig Hegymegi Máté, aki először rendez Kecskeméten. Nagy várakozás előzi meg az ötödik évadát megkezdő Kecskemét City Balett következő önálló produkcióját, hiszen a teátrum balett társulata a Rómeó és Júliát állítja színpadra a Kamaraszínházban. Ehhez a produkcióhoz kapcsolódik az első opera bemutató: Tom Johnson Négyhangú opera című műve.

 

A Ruszt József Stúdió Színházban is három bemutató lesz jövőre: Federico Garcia Lorca Vérnászát november 25-én láthatja a közönség Kocsis Pál rendezésében. A nagysikerű Apátlanul előadás után újabb Csehov művet, a Ványa bácsit rendezi Szász János Kecskeméten, majd következik Simon Gray A játék vége színműve, amelynek április 6-án tarják premierjét.

 

Jövőre új kezdeményezés lesz az Osztályterem-színház. Réczei Tamás rendezésében Kai Hensel Klamm háborúja című monodrámáját mutatja be a teátrum Farkas Ádám főszereplésével. A produkció házhoz megy: iskolák, közösségek meghívásának eleget téve, az adott helyszínen elevenedik meg a tanár és osztálya különös „háborújának" története. 

 

Közkívánatra a 2016/2017-es évadban bemutatott produkció közül több előadás is műsoron marad az új évadban. Ilyen a nagy sikerű Család ellen nincs orvosság című vígjáték, Csehov Apátlanul és Schiller Ármány és szerelem című színműve, a Balett + Kőszegi Ákos produkció, valamint a BOLERO vers - tánc - színház előadás.

 

IDE kattintva megtekinthetik a teljes 2017/2018-as bemutató "menetrendet", időpontokkal.

 

szöveg: Rákász Judit

Utoljára frissítve: 2017-05-03 05:36:41

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>