. Ma Emma napja van.
A Kecskeméti Fürdőben értékelték az Erzsébet-programot
2014-09-29 21:47:24
A Kecskeméti Fürdőben értékelték az Erzsébet-programot

A Kecskeméti Fürdőben értékelték az Erzsébet-programot

A belföldi turizmus 4,5 százalékát, ezen belül a balatoni üdültetés 13 százalékát az Erzsébet-program biztosította az elmúlt években – mondta Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke hétfőn a Kecskeméti Fürdőben, ahol a program elmúlt három évét értékelő országos sajtótájékoztatót tartott.






Minden nyolcadik, kilencedik magyar állampolgár az Erzsébet-program keretében jutott el a Balatonhoz - érzékeltette a program nagyságrendjét a kuratórium elnöke.

 

Guller Zoltán tájékoztatása szerint a három év alatt 400 ezren jutottak Magyarországon üdülési, pihenési lehetőséghez, ezen belül 100 ezer nagycsaládos és 180 ezer gyermek vett részt a szociális üdültetés valamilyen formájában. Kiemelte, hogy a fogyatékossággal élők közül is több ezren pihenhettek az Erzsébet-program keretében.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A programban való részvétel önkéntes, mindenképpen pályázni kell ahhoz, hogy a jogosult el tudjon jutni egy szálláshelyre vagy fürdőbe, de a pályázatok elbírálása automatikusan történik - mondta, hozzátéve: amíg van pénz, addig mindenki nyerni fog.

 

Guller Zoltán szólt arról, hogy a pályázatokhoz önerőt kérnek, de figyelembe veszik a hátrányos helyzetűeket, akik szinte jelképes összeggel pályázhatnak. Példaként említette, hogy a hátrányos helyzetűek egy egyhetes balatoni nyaraláshoz ezer forint önerővel járulnak hozzá.

 

Emlékeztetett arra, hogy az Európai Nagycsaládosok Szövetsége néhány nappal ezelőtt elismerésben részesítette a magyar kormányt, mert megállapításuk szerint az a kontinensen a legtöbbet tette az elmúlt időszakban a nagycsaládosokért.

 

Rideg László (Fidesz-KDNP), a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke komoly eredményként értékelte, hogy 2013-ban és 2014-ben 8-8 ezer ember pihenhetett a megyéből az Erzsébet-program keretében.

 

Fontosnak nevezte, hogy a megyében található üdülők kihasználtsága jelentősen nőtt. Kiemelte a dunai Veránka-szigetén felújított szállót, ahol ideális körülmények várják az Erzsébet-program keretében érkező vendégeket.

 

Salacz László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő beszámolt arról, hogy Kecskeméten 2013-ban és 2014-ban kétezren jutottak kedvezményes üdülési, pihenési lehetőséghez az Erzsébet-program keretében, köztük csaknem ezer nagycsaládos és mintegy háromszáz nyugdíjas volt.

 

Kecskeméten 2013-ban 500 munkáltatótól 23 ezer munkavállaló részesült Erzsébet-utalványban, a megrendelt utalványok összértéke 2 milliárd forint volt - ismertette a megyeszékhelyre vonatkozó adatokat a képviselő, hozzátéve, hogy a megrendelt utalványok összértéke 400 millió forint növekedést mutat a 2012-es adathoz képest.

(MTI)


Utoljára frissítve: 2014-09-29 21:48:47

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>