. Ma Emma napja van.
A Kecskeméti Főiskola is beszáll a lézerszakemberek képzésébe
2013-07-30 12:00:51
A Kecskeméti Főiskola is beszáll a lézerszakemberek képzésébe

A Kecskeméti Főiskola is beszáll a lézerszakemberek képzésébe

A Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és az MTA debreceni Atommagkutató Intézete mellett a Kecskeméti Főiskola is tagja annak a konzorciumnak, amelynek elsődleges célja, hogy a világviszonylatban is kiemelkedő fejlesztés, az új szegedi lézerközpont működéséhez biztosítsa a jól képzett szakembereket. 

 

 

 

 

 

 

Az uniós támogatással megvalósuló projektben összesen 1 milliárd 50 millió Ft áll rendelkezésre, hogy az ELI-ALPS kutatóintézet számára és az európai lézerfizikus-hiány enyhítésére kialakítsák az oktatási hátteret. A projektben a konzorciumi tagokon kívül további négy közreműködő intézmény vesz részt és több mint 50 kurzus elindítását tervezik.

 

A Kecskeméti Főiskola feladata a már műszaki diplomával rendelkezők szakirányú továbbképzése lesz a lézertechnológia területén. Az ehhez szükséges infrastruktúrát, a kiválóan felszerelt lézerlaboratóriumot egy korábbi uniós projektben alakította ki a főiskola, így a tananyagok kidolgozása után már indulhat is a képzés – a tervek szerint 2014 szeptemberében. A projekt költségvetéséből 182 millió Ft jut a Kecskeméti Főiskolának. A kecskeméti szakmai vezető Kőházi-Kis Ambrus főiskolai tanár.

 

Az együttműködő felsőoktatási intézmények a megfelelő színvonalú és összehangolt képzés biztosítására létrehozzák a Lézerek és Alkalmazásai Oktatási Klasztert, amelyhez csatlakozik  a Kecskeméti Főiskola is.

Utoljára frissítve: 2013-07-30 12:01:43

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>