. Ma Márk napja van.
A Hegylakó Adrian Pault várják a kecskeméti kórházba
2013-07-03 13:22:09
A Hegylakó Adrian Pault várják a kecskeméti kórházba

A Hegylakó Adrian Pault várják a kecskeméti kórházba

Hollywoodi világsztárt várnak Kecskemétre. A Hegylakó című tévésorozat hollywoodi világsztárja Adrian Paul is ott lesz majd ugyanis hétfőn (július 8-án), a Bács-Kiskun Megyei Kórház Izsáki úti telephelyén, a Csecsemő-, és Gyermekosztály Koraszülött Részlegén, amikor nemes lelkű adományozók átadnak majd egy 4,5 millió forint értékű SiPAP lélegeztetésre alkalmas készüléket Dr. Kelemen „Aranyanyu” Editnek.

 

* Teljesült Dr. Kelemen „Aranyanyu” Edit álma: még több kisgyerek életét mentheti meg.

 

 

A Megyei Kórház Perinatalis Intenzív Centrum részlegvezető főorvosának álma volt ugyanis egy speciális, korszerű lélegeztetési módot biztosító respirátor beszerzése. Az álom megvalósítására adományozók fogtak össze. Nekik köszönhetően sikerült megvásárolni a több mint 4.5 millió forintot érő gépet, melynek hivatalos átadására kerül sor a kecskeméti kórházban hétfőn.

 

- A több mint 4,5 millió forint értékű SiPAP lélegeztetésre alkalmas készülékkel a kórház eddig nem rendelkezett – mondta el a Kecskeméti Hírhatárnak Nagyné Szigeti Dóra, a kórház PR menedzsere. - A kevesebb szövődménnyel járó mesterséges lélegeztetés alkalmazásával a nagyon kis születési súllyal született koraszülöttek még több esélyt kapnak a maradványtünetek nélküli gyógyulásra. A gépet a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány kapja meg, azonban a koraszülött részleg használhatja majd.

 

Hétfőn nagyszabású sajtótájékoztatón mutatják be a médiának a berendezést. A sajtótájékoztató résztvevői lesznek: Hegedűs Iván, a kórház gazdasági igazgatója, Dr. Bodrogi Tibor osztályvezető főorvos, Dr. Kelemen Edit főorvos, a koraszülött részleg vezetője, a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dr. Harnosné Tóth Erika, az Inner Wheel Club soros elnöke (adományozó), Dr. Serényi Péter (Rotary Club-adományozó), Adrian Paul, a „Hegylakó”sorozat főszereplője (adományozó), Városi Orsolya, akinek köszönhető Adrian Paul színész 6.5 ezer dolláros adománya, Ekkehard Philipp, a Daimler–Mercedes gyár pénzügyi igazgatója, mint magán adományozó, valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházáért Alapítvány.

 

* Ekkehard Philipp, a Daimler–Mercedes gyár pénzügyi igazgatója magán adományozóként járult hozzá a gép megvásárlásához.

 

A Kecskeméti Hírhatár információi szerint a hétfői eseményen az RTL Klub televízió Fókusz műsora is forgatni fog, és nagy terjedelemben tudósít. Ami vitathatatlanul rendkívül jelentős reklámértékkel bír a kecskeméti kórház kiváló tevékenységéről.

 

Adrian Paul 1959. május 29-én született Londonban. Édesapja angol, míg édesanyja olasz származású. Gyermekkorában gyakran szerepelt iskolai előadások alkalmával különféle színdarabokban, de ekkor még nem kötelezte el magát a színjátszás mellett. A fiatal Adrian eleinte modellként, majd táncos-koreográfusként dolgozott. 1985-ben Los Angelesbe utazott, annak érdekében, hogy a tengerentúlon fejlessze tovább tánctudását. Első filmszerepét is a táncnak köszönhette, mivel az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő tévésorozatban, a Dinasztiában kapott egy apró szerepet, ahol egy orosz balett-táncost alakított. Ez megnyitotta számára az utat a különböző Broadway-darabok és a tévés epizódszerepek (Szépség és Szörnyeteg, Gyilkos sorok, Tarzan) felé. Játszott többek között egy-egy film erejéig Tom Berenger és Sandra Bullock oldalán is. 1991-ben megkapta első főszerepét a Bagoly című filmben, ahol egy volt újságírót alakít, aki miután szemtanúja volt felesége és kislánya meggyilkolásának, nem tud többé aludni, s éjszakánként a rászorulók segítségére siet, ha azok bajba kerülnek.

 

 

Adrian Paul barátnője magyar, emiatt sok időt tölt Budapesten. A Hegylakó című tévésorozat hollywoodi világsztárja 2004-ben már járt Bács-Kiskun megyében: egy rottweiller kutyával jelent meg a matkói Jakab-Csík repülőtér 10 éves jubileumi buliján. Ott készített fotót róla a Kecskeméti Hírhatár egyik jelenlegi munkatársa (a fotó bal oldalán Csík Imre).

 

Utoljára frissítve: 2013-07-04 09:11:25

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>