. Ma Zsuzsanna napja van.
A gyömrői polgármester nem vállalta arcát a „számlagyári-perben”
2012-05-29 09:44:34
A gyömrői polgármester nem vállalta arcát a „számlagyári-perben”

A gyömrői polgármester nem vállalta arcát a „számlagyári-perben”

GY. LEVENTE "ARCTALAN" - K. MÁRTA TÁVOL MARADT


Elzárkózott a Kecskeméti Törvényszéken kedden (május 29-én) bíróság elé állított számlagyár összes vádlottja attól, hogy a tárgyalóteremben olyan fénykép készüljön róluk, amelyen felismerhetőek. Ehhez a Hírhatárnak is tartania kell magát, így mostantól már csak így írhatjuk: Gy. Levente, Gyömrő polgármestere is ott ült a vádlottak padján.

 

 

 

 

Megkezdődött a büntetőper, amelyben 32 vádlottat azért állítottak Kecskeméten bíróság elé, mert az ügyészség szerint számlagyárat működtettek.  A számlagyár az útburkolástól kezdve a villanyszerelésen át a gazdasági tanácsadásig gyakorlatilag bármiről tudott kiadni hamis számlákat, melyeket azután a bűncselekményben résztvevő cégek kiadásként lekönyveltek. A vevők a számlák összegének meghatározott százalékát fizették ki a kecskeméti irányítónak, aki a jutalékból visszaosztott társainak is. Összesen közel 2 milliárd forint összegben állítottak ki számlát. A papírok szakszerű kitöltésére a negyedrendű női vádlott, a kecskeméti K. Márta ügyelt, aki "civilben" vállalkozó könyvelőként dolgozik.

 

A per első hét vádlottja ellen különböző adócsalás a vád, a bűnszervezeti minősítés azonban a büntetési tétel felső határát a duplájára emeli. A gyömrői polgármester, Gy. Levente a hetedrendű vádlott, így akár tizenhat évet is kaphat majd büntetésként, amennyiben a bíróság bűnösnek találja. A bírói tanácsot pedig a „maffiaperekből”, azaz a budapesti Radnai-klán és a Zuschlag János ellen büntetőeljárásokból országosan ismertté vált dr. Fodor Endre bíró vezeti.

 

* A gyömrői polgármestert, Gy. Leventét védő három ügyvéd a tárgyalóteremben

 

Gy. Leventét egyébként jelenleg három ügyvéd is védi a perben. Az első tárgyalási napon pedig elhangzott, hogy a 32 vádlott közül ketten időközben elhunytak, ketten pedig betegségre hivatkozva nem jelentek meg. A „betegek” között van K. Márta könyvelő is, akinek ügyvédje reggel arról tájékoztatatta a bíróságot, hogy kisgyermeke kórházba került, ezért maradt távol az első tárgyalási napon.  

 

A vádlotti kör több magyar településből érkezett a Kecskeméti Törvényszékre. A legtöbben kecskemétiek és budapestiek, de van köztük gyömrői (K. Levente), gödöllői, lajosmizsei, erdőkertesi, halásztelki, kiskunhalasi, helvéciai, tolnai, keceli, váci, és dombóvári is.

 

A tárgyaláson készült fényképek ITT >

Korábbi cikkünk a témában:

Gyömrő polgármestere a számlagyártó bűnszervezetben

Utoljára frissítve: 2012-05-29 13:02:41

További híreink
Teljes látogatási tilalom a kecskeméti, kalocsai, kiskunfélegyházi kórházakban
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a megyénket is elérő influenzajárvány miatt a Bács-Kiskun Megyei Kórház teljes területére - beleértve a kecskeméti, kiskunfélegyház...
2018-02-14 14:47:40, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kecskeméti anyakönyvi hírek: 06. hét/2018
2018. 06. hetében Kecskeméten anyakönyvezett újszülöttek, házasságot kötöttek, és elhunytak névsora a Kecskeméti Hírhatár online hírportálon.
2018-02-14 14:39:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Roncsautókat szállított el a Kecskeméti Városrendészet
Február elején a Városrendészet az alábbi három gépjárművet szállította el közterületről egy - az átmenő forgalmat is zavaró - piros BMW-t a Máriahegy 135. szám elől, egy...
2018-02-14 14:13:36, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az utóbbi időben ismét több helyen találtak nagy mennyiségű, illegálisan lerakott hulladékot Kecskeméten és kö...
Bővebben >>