. Ma Olivér napja van.
A gyömrői polgármester nem vállalta arcát a „számlagyári-perben”
2012-05-29 09:44:34
A gyömrői polgármester nem vállalta arcát a „számlagyári-perben”

A gyömrői polgármester nem vállalta arcát a „számlagyári-perben”

GY. LEVENTE "ARCTALAN" - K. MÁRTA TÁVOL MARADT


Elzárkózott a Kecskeméti Törvényszéken kedden (május 29-én) bíróság elé állított számlagyár összes vádlottja attól, hogy a tárgyalóteremben olyan fénykép készüljön róluk, amelyen felismerhetőek. Ehhez a Hírhatárnak is tartania kell magát, így mostantól már csak így írhatjuk: Gy. Levente, Gyömrő polgármestere is ott ült a vádlottak padján.

 

 

 

 

Megkezdődött a büntetőper, amelyben 32 vádlottat azért állítottak Kecskeméten bíróság elé, mert az ügyészség szerint számlagyárat működtettek.  A számlagyár az útburkolástól kezdve a villanyszerelésen át a gazdasági tanácsadásig gyakorlatilag bármiről tudott kiadni hamis számlákat, melyeket azután a bűncselekményben résztvevő cégek kiadásként lekönyveltek. A vevők a számlák összegének meghatározott százalékát fizették ki a kecskeméti irányítónak, aki a jutalékból visszaosztott társainak is. Összesen közel 2 milliárd forint összegben állítottak ki számlát. A papírok szakszerű kitöltésére a negyedrendű női vádlott, a kecskeméti K. Márta ügyelt, aki "civilben" vállalkozó könyvelőként dolgozik.

 

A per első hét vádlottja ellen különböző adócsalás a vád, a bűnszervezeti minősítés azonban a büntetési tétel felső határát a duplájára emeli. A gyömrői polgármester, Gy. Levente a hetedrendű vádlott, így akár tizenhat évet is kaphat majd büntetésként, amennyiben a bíróság bűnösnek találja. A bírói tanácsot pedig a „maffiaperekből”, azaz a budapesti Radnai-klán és a Zuschlag János ellen büntetőeljárásokból országosan ismertté vált dr. Fodor Endre bíró vezeti.

 

* A gyömrői polgármestert, Gy. Leventét védő három ügyvéd a tárgyalóteremben

 

Gy. Leventét egyébként jelenleg három ügyvéd is védi a perben. Az első tárgyalási napon pedig elhangzott, hogy a 32 vádlott közül ketten időközben elhunytak, ketten pedig betegségre hivatkozva nem jelentek meg. A „betegek” között van K. Márta könyvelő is, akinek ügyvédje reggel arról tájékoztatatta a bíróságot, hogy kisgyermeke kórházba került, ezért maradt távol az első tárgyalási napon.  

 

A vádlotti kör több magyar településből érkezett a Kecskeméti Törvényszékre. A legtöbben kecskemétiek és budapestiek, de van köztük gyömrői (K. Levente), gödöllői, lajosmizsei, erdőkertesi, halásztelki, kiskunhalasi, helvéciai, tolnai, keceli, váci, és dombóvári is.

 

A tárgyaláson készült fényképek ITT >

Korábbi cikkünk a témában:

Gyömrő polgármestere a számlagyártó bűnszervezetben

Utoljára frissítve: 2012-05-29 13:02:41

További híreink
Centenáriumi Gömbsátor épül fel a kecskeméti Vasútparkban
Kecskeméten épül fel a Vasútpark néhány éve felújított sétányán, és november 24. és 29. között lesz ingyenesen látogatható az a rendhagyó történelmi panoráma, amelyet edd...
2017-11-18 07:35:31, Hírek, Fókuszban Bővebben
Protestáns Iskolatörténeti Vándorkiállítás nyílt az Újkollégiumban
A Kecskeméti Református Gimnázium öregdiákja, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője, dr. Kovács Endre Miklós nyitotta meg az Újkollégiumban 2017. november 1...
2017-11-18 07:04:54, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kecskeméti anyakönyvi hírek: 45. hét/2017
2017. 45. hetében Kecskeméten anyakönyvezett újszülöttek, házasságot kötöttek, és elhunytak névsora a Kecskeméti Hírhatár online hírportálon.
2017-11-18 06:59:01, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Kecskeméti Fürdő 2017. november 1-jén, Mindenszentek és halottak napján változatlan nyitvatartással várja ke...
Bővebben >>