. Ma Béla napja van.
A Dimenzió Borászat keceli sikere
2014-10-20 22:14:40
A Dimenzió Borászat keceli sikere

A Dimenzió Borászat keceli sikere

A Kecskeméti Dimenzió Borászat száraz rozéja nyerte el a Kárpát-medencei borverseny első díját Kecelen. Ez az elismerés természetesen – ismerve az alföldi bortermelők sokszor a hegyvidékiek által érdemtelenül generált háttérbe szorítottságát – hatalmas siker és megbecsülés a kecskeméti bornak is.





Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata immáron évek óta sokat tesz azért, hogy a kecskeméti és Kecskemét-környéki borok régi jó hírét visszaszerezze. Partnerek ebben a kecskeméti szőlészek és bortermelők is – akik évről-évre szép borokkal, és újabb sikerekkel rukkolnak ki.

 

Most éppen a kétszeres „Város Bora” nyertes kecskeméti Dimenzió Borászat Bűbáj rozéja jeleskedett - ismét. Miután a Vinagorán aranyérmes helyezést ért el a Kecelen megrendezett Kárpát-medencei Pálinka, Párlatverseny és Gasztrofesztivál Bor és Pálinka Szépségversenyén a BOR kategóriában első helyezést ért el. A szakma által nagy érdeklődéssel kísért eseményt meglátogatta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára is.

 

A díjat Kovácsné Drabant Katalin tulajdonos-főborász vette át az ünnepélyes díjátadón, melyen részt vett többek között Dr. Kiss Eiza, Eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, és Mathiász Gábor, a Magyar Hungaricum Szövetség alelnöke is.

(Kép és szöveg: Komlós József JR)


Utoljára frissítve: 2014-10-20 22:15:10

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>