. Ma Emma napja van.
A dél-alföldi régióba 47 milliárd forint uniós turizmusfejlesztési támogatás érkezett
2015-03-31 20:45:39
A dél-alföldi régióba 47 milliárd forint uniós turizmusfejlesztési támogatás érkezett

A dél-alföldi régióba 47 milliárd forint uniós turizmusfejlesztési támogatás érkezett

A dél-alföldi régióba a 2007-2013 közötti időszakban 191 nyertes európai uniós pályázatra közel 47 milliárd forint turizmusfejlesztési támogatás érkezett - közölte Farkas Zoltán, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) ügyvezetője kedden Kecskeméten, az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat sajtótájékoztatóján. A sajtótájékoztatón jelen volt Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is.




Elmondta, hogy az idén márciusig az elnyert összegek több mint 82 százalékát, 37,8 milliárd forintot már kifizettek.


A legnépszerűbb pályázati konstrukció, a turisztikai attrakciófejlesztés, a szálláshelyfejlesztés, valamint a turisztikai szolgáltatásfejlesztés volt - tette hozzá a DARFÜ ügyvezetője.


A pályázati adatok szerint a tervezési időszakban több mint 1300 új munkahely teremtését, közel 4 milliós látogatószámot és közel 725 ezer vendégéjszakát vállaltak a kedvezményezettek.


Farkas Zoltán emlékeztetett arra, hogy 2013-ban indult Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat, amelyet az idén negyedik alkalommal rendeznek meg.


Március 28. és április 26. között öt hétvégén országszerte mintegy 70 helyszínen várják színes programokkal a látogatókat.


A nyílt nap célja az, hogy az európai uniós támogatással megvalósult sikeres hazai projekteket a nagyközönség közvetlenül is megismerje - fogalmazott.


Farkas Zoltán fontosnak nevezte, hogy a nyílt napon ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel látogathatók a programhoz csatlakozó uniós beruházások, és esetleg olyan érdekességeket is bemutatnak a projektgazdák, amelyeket máskor nem láthatnak az érdeklődők.


A DARFÜ ügyvezetője beszámolt arról, hogy április 5-én, húsvét vasárnap Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében 12 DAOP forrásból megvalósult, turisztikai projekt nyitja meg kapuit a látogatók előtt.


Közölte: a nyílt nap kiemelt helyszíne a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark lesz.

(MTI)

Utoljára frissítve: 2015-03-31 20:46:47

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>