. Ma György napja van.
A 100 éves Terike nénit köszöntötték Kecskeméten
2014-10-02 08:21:53
A 100 éves Terike nénit köszöntötték Kecskeméten

A 100 éves Terike nénit köszöntötték Kecskeméten

Száz éves nénit köszöntöttek szerdán a Margaréta Idősek Otthonának lakói és dolgozói. Az Idősek Világnapja alkalmából a 100 évet megélt – de Isten bizony jóval fiatalabbnak tűnő – Nyári Gézáné Terike nénit Engert Jakabné önkormányzati képviselő és Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester is felköszöntötték.






Az ünnepségen jelen lévő újságírók egyszerűen nem akarták elhinni, hogy Terike néni 100 éves. „Ez biztos csak egy választási fogás…” – mondták szkeptikusan, de Terike néni ténylegesen betölti 2014. október 2-án a századik életévét. Hihetetlen energiával rendelkezik ugyanis a szépkorú hölgy, aki ma is szemüveg nélkül készíti a Margaréta Idősek Otthonában a csipketerítőket.

 

Terike néni 1914. október 2-án a kecskeméti Magyar utca egyik lakóházában született. Hét éves korában Bajára költöztek a szüleivel – ettől fogva csak nyaralni járt Kecskemétre a nagyszüleihez - és felnőttként is Baján dolgozott a piacigazgatóságon helypénzszedőként. Nyugdíjba vonulását követően – ez 55 éves korában történt - még visszament a munkahelyére és további 16 évig szedte a helypénzt.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Két fia született – ma is élnek –, valamint 5 unokája és 12 dédunokája van. A családból néhányan Németországban, mások Franciaországban élnek. A férje már nem él: ő aktív korában a rendőrségnek tanított be nyomkövető és szagazonosító kutyákat.

 

Terike néni 20 éve, 80 éves korában költözött be a kecskeméti Margaréta Idősek Otthonába. Nem kizárt, hogy ő lesz majd az otthon „reklámarca”, mert ilyen jó karban lévő, szellemileg is friss, és korát meghazudtolóan aktív száz éves nénit e sorok írója sem látott még soha. Édl Erzsébet, az intézmény igazgatója, és munkatársai kiváló ellátásban részesítik a nénit.

 

- Itt olyan nyugodt életem van, soha életemben ilyen gond nélkül nem éltem... - "dicsekedett" a néni.

 

Engert Jakabné képviselő asszony a köszöntő beszédében – mely kapcsolódott az Idősek Világnapjához is - elmondta, hogy 1991-től ünneplik világszerte október elsején az Idősek Napját. Magyarországon jelenleg körülbelül 2 millióan élnek hatvan év felett, 1993 óta pedig több a 60 éven felüli, mint a 15 éven aluli lakos. Szemereyné Pataki Klaudia átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszönő levelét.

 

Az ünnepre Németországból is érkeztek rokonok a Margaréta Idősek Otthonába: ők is részt vettek a köszöntésben. Melynek csúcspontjaként egy óriási tortát toltak be zsúrkocsin Terike néninek. A Margaréta Idősek Otthonában élő lakótársak pedig saját maguk által írt versekkel, köszöntőkkel kedveskedtek a 100 éves hölgynek.


Utoljára frissítve: 2014-10-02 08:23:30

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>