. Ma Emma napja van.
A 100 éves Julika nénit köszöntötték Kecskeméten
2014-10-27 19:49:38
A 100 éves Julika nénit köszöntötték Kecskeméten

A 100 éves Julika nénit köszöntötték Kecskeméten

Újabb 100 esztendőst köszöntöttek ma Kecskeméten: Barna Ferencné, Julika nénit dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, és Nemcsik Mátyás, a körzet önkormányzati képviselője látogatták meg a jeles napon.








„Kicsit zavarban vagyok! Hol lehet az ünnepelt, mert senkit sem látok, aki száz éves lenne" - mondta a Gőzhajó utcai lakásban a száz évesek köszöntésében még „újoncnak" számító alpolgármester. Dr. Szeberényi Gyula Tamás nem volt egyedül ezzel a „problémával", mert Julika néni kétségtelenül még „jó karban lévő" 80 évesnél is fiatalabbnak tünt a családja körében. Mintha csak ő is a 100 éves nénit várta volna a szobában...

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Dr. Szeberényi Gyula Tamás és Nemcsik Mátyás átadták az ajándékokat, majd onnantól kezdve már Julika néni vitte a szót. Lendületesen mesélt az életéről: édesanyja várandósan maradt egyedül, mert 1914. július 20-án bevonult katonának az édesapja. Akit 7 évesen látott először Julika, a kislány, amikor 1921-ben betegen, rokkantan, munkaképtelenként hazaért a szibériai hadifogságból.

Julika néni 1936-ban ment férjhez, majd Lajosmizsén a Földműves Szövetkezetnek volt a felvásárló-árubeszerzője, és onnan is ment nyugdíjba 1970-ben. A férje 1972-ben meghalt, ő pedig 1980-ban költözött be Lajosmizséről Kecskemétre, ahol mindkét gyermeke élt. Három unokája, 5 dédunokája született: a család egy része Kecskeméten, a többiek Győrben laknak. 

A hosszú élet nem ritka a családban: a bátyja 98 évesen halt meg, édesanyja pedig 92 évet ért meg. Neki egyébként még akkor sem volt semmi baja, de megbotlott a szőnyeg rojtjában, combnyaktörése lett és a kórházban vesztette életét.

Julika néni nem csak fiatalosnak látszik, hanem ma is aktív. Naponta süt-főz, és takarít a lakásban. A nagymama élettörténetének ennél a részénél került elő a jelen lévő egyik unoka tegnap szerzett elismerése, a Csabai Kolbászfesztivál Töltött Káposzta Főző Versenyén kapott Ezüstbogrács Díj.

A fáradhatatlan Julika néni leginkább a híreket szereti a tévében nézni, meg a sportot, ami most is a „mindene". Fradi pártoló tag volt 50 évig, kitüntetést is kapott, és még az új pálya nyitására is meghívták. Ma viszont már inkább a német focit nézi, és a Bayern Münchennek szurkol - mondta látogatóinak, nagy derültséget keltve.

Lajosmizsén négyszer választották meg tanácstagnak, ötödszörre pedig csak azért nem kapott mandátumot, mert közben beköltözött Kecskemétre. Volt Vöröskeresztes vezető, a háborúban segélycsomagokat osztott, volt nőbizottsági tag és vezető, polgárőr parancsnok, mindezt társadalmi munkában. Párttag soha nem volt, de minden ünnepségen részt vett.

A mai köszöntésen most nem tudott mindenki jelen lenni, de november 9-én a teljes család, több mint 50 ember fogja ünnepelni Julika nénit.

Utoljára frissítve: 2014-10-27 19:50:27

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>