. Ma Gedeon napja van.
A 10 éves Kiskunsági Alkotótábort köszöntötték az Erdők Hete megnyitóján
2014-09-30 08:12:13
A 10 éves Kiskunsági Alkotótábort köszöntötték az Erdők Hete megnyitóján

A 10 éves Kiskunsági Alkotótábort köszöntötték az Erdők Hete megnyitóján

Az Erdők Hete nyitóünnepsége idén rendhagyó módon a képzőművészetet helyezte előtérbe, mégpedig azért, mert idén 10 éves a KEFAG Zrt. által támogatott Kiskunsági Alkotótábor. Ebből az alkalomból hétfőn festménykiállítás nyílt a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ földszinti kiállítótermében, ahol csoportkép is készült a táborban az elmúlt 10 évben alkotó művészekről.

 

 

 

 

Ünnepi beszédet Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója mondott, aki emlékeztette a kiállítás megnyitó közönségét arra, hogy a KEFAG Zrt. túl azon, hogy turisztikai szolgáltatásait folyamatosan fejleszti és a környezeti nevelés hagyományos helyszínének számító, Kecskemét-Hetényegyházán található Vackor Vár Erdei Iskolát fenntartja, a magyar erdők, a magyar vidék, közelebbről a Kiskunság megismertetését sajátos módon, a bugaci helyszínnel működtetett „Kiskunsági Alkotótábor" megrendezésével is támogatja.

 

IDE KATTINTVA MEGTELEINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


- Művész barátaink lelkesedése, az erdésztársadalom hagyományápolása, önzetlen segítőink kitartása kellő táptalajt biztosított arra, hogy ez az alkotótábor egy fajsúlyos mérföldkőhöz érkezzék - mondta Sulyok Ferenc. - A társadalom, az erdő, valamint az erdész kapcsolatának a képzőművészet oldaláról történő megközelítése szó szerint színesíti az Erdők Hete rendezvénysorozatot, és figyelemmel a tízéves jubileumra, a programok kellő rangú nyitányát is jelenti. Visszatekintve a tábor első évtizedére, köszönöm ezt az alkotó együttműködést, elsősorban Dudás Gyula táborvezetőnek, akinek ezúton is gratulálok az itt végzett munkáért. Valamint köszönöm kollégáimnak, elsősorban Székely Mártának, a KEFAG Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesének, aki hatalmas segítséget nyújtott a táborok szervezésében. Köszönöm a művészeknek, hogy gazdagítottak minket személyükkel, és nem utolsósorban alkotásaikkal. Egyben köszönöm a KEFAG Zrt. hagyományteremtő és ápoló korábbi, valamint jelenlegi kollektívájának az Alkotótábor megvalósulásához nyújtott segítségét.

 

 

Sulyok Ferenc után Bugac polgármestere, Szabó László köszöntötte a 10 éves alkotótábort. Egyvalami miatt illette csupán szemrehányással a „tábort”: az fájlalta, hogy nem Bugac önkormányzatának jutott eszébe 10 éve a létrehozása.  Dudás Gyula festőművész, a tábor megálmodója hálásan mondott köszönetet a KEFAG Zrt-nek, majd Turai Kamil esztéta értékelte a kiállított alkotásokat. Melyeket ebben az évben is festmény aukció keretében bocsátanak árverésre: október 10-én, 17 órakor, a kiállítás területén a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ földszinti kiállítótermében.


A XVIII. Erdők Hete Programsorozat (szeptember 29. – október 6.) Bács-Kiskun megyei eseményeit ITT >>> tekinthetik meg.

Utoljára frissítve: 2014-09-30 08:13:19

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>