. Ma Auguszta napja van.
8700 négyzetméteres bővítést avattak a kecskeméti Bosal Hungary Kft-nél
2016-01-13 18:57:38
8700 négyzetméteres bővítést avattak a kecskeméti Bosal Hungary Kft-nél

8700 négyzetméteres bővítést avattak a kecskeméti Bosal Hungary Kft-nél

Ünnepélyes keretek között adta át ma az anyavállalat vezetősége és Gajda Pál gyárigazgató a Bosal Hungary Kft. kecskeméti üzemének új egységeit. Az eseményen Kecskemét városvezetését Szemereyné Pataki Klaudia polgármester képviselte, valamint jelen volt Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

 

 

 

 

A belga tulajdonú Bosal Csoportot 1923-ban alapították a hollandiai Alkmaarban, jelenlegi székhelye a belga Lummen városában található. A vállalat mára világszerte már több mint 5000 munkavállalót alkalmaz, 30 gyártó üzemben és 6 fejlesztési központtal 22 országban, amelyekben kipufogórendszerek, vonóhorgok, vonógömbök, tetőcsomagtartók, szélfogók és autóemelők gyártása, valamint fejlesztése zajlik.

A cégcsoport egyik kiemelt gyáregysége a 2003-ban létrehozott kecskeméti Bosal Hungary Kft., ahol elsősorban vonóhorgok gyártásával és fejlesztésével foglalkoznak. A dinamikusan fejlődő üzem kapacitása a 2009-es 181.000 darab legyártott vonóhorog után, 2015-re már 740.000 darabra nőtt. A foglalkoztatottak létszáma is hasonló ütemben növekedett, az elmúlt öt évben 400 fővel bővült az állomány, amely jelenleg 795 alkalmazottból áll.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A saját forrásból most megvalósított fejlesztés során 7546 négyzetméteres készáru raktár, 699 négyzetméteres irodasor és 442 négyzetméteres tesztműhely jött létre.

 

- Gratulációmat és köszönetemet is szeretném kifejezni önöknek azért, hogy bíztak Kecskemétben és a kecskemétiekben - mondta köszöntő beszédében Kecskemét polgármester asszonya. - Köszönet, hogy lehetőséget biztosítottak ennek a városnak és térségnek, és így együtt sikerre vittünk egy vállalkozást. Jó azt hallani, hogy 2003 óta nem csak gyártásról, hanem fejlesztésről is beszélünk, így azt a szakmai tapasztalatot és tudást, amit felhalmoztunk városunkban és az autóipar területén, hasznosítani tudjuk. Hiszen ennek megfelelően fejlesztjük Kecskemétet infrastruktúrájában és oktatásában. Bízom benne, hogy nem csak a város, hanem a régió is hasonló mértékben fog fejlődni a jövőben. Ehhez jó alap és erre jó példa a Bosal Hungary Kft.

Az elkövetkezendő években egyébként nem a most átadott lesz az egyedüli nagyobb beruházás a vállalat életében: 2016-ban több részlegen is gyártósor-bővítés várható, tovább nő a gyártott terméktípusok száma is, és 2017-re egy millió darab vonóhorogban határozta meg a kitűzött kapacitáscélt a kecskeméti üzem.

Utoljára frissítve: 2016-01-13 19:42:06

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>