. Ma Béla napja van.
60 millióval akarták „lehúzni” kecskeméti ismerősüket
2017-02-22 05:45:51
60 millióval akarták „lehúzni” kecskeméti ismerősüket

60 millióval akarták „lehúzni” kecskeméti ismerősüket

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt két kecskeméti férfi ellen, akik 2015 decemberében Kecskeméten egy valójában nem létező üzlet ígéretével akartak 60 millió forintot kicsalni egy tehetős ismerősüktől, 30 milliót meg is szereztek tőle.

 

 

A két vádlott közül az idősebb, 54 éves férfi már régóta ismerte a sértettet, egy szintén kecskeméti férfit. Többször is találkoztak 2014-ben, ennek során az idősebb vádlott megtudta a sértettről, hogy tehetős és jó üzleti kapcsolatokkal bír. A csaló magát is próbálta gazdag, befolyásos embernek beállítani, egy alkalommal még egy nagyobb összeg őrzésére is megkérte a sértettet.

 

Az 54 éves vádlott - miután a sértett bizalmába férkőzött - 2015 októberében megállapodott 41 éves bűntársával abban, hogy egy kiugró haszonnal kecsegtető, de valójában nem létező üzletet ajánlva nagy összegű készpénzt csalnak ki a sértettől, azaz „lehúzzák" őt. Többször találkoztak is a sértettel, ennek során az idősebb vádlott be is mutatta a bűntársát, mint „régi barátját".

 

A nem létező üzleti lehetőség csomagolóanyag szállítása lett volna egy nagy dohánycégnek, de valójában szó sem volt ilyesmiről, a vádlottak csak a sértett pénzét akarták megszerezni. A megtévesztés működött, ugyanis a sértett 2015. december 3-án összesen 30 millió forintot adott át egy kecskeméti irodában a jövedelmező üzlet reményében. Ezután a vádlottak további 30 milliót akartak kicsalni a sértett férfitől, ekkor már cigarettaaroma beszállítása volt a „fedőtörténet".

 

Azt is mondták áldozatuknak, hogy ha nem ad pénzt, akkor a korábban adott 30 milliót is elbukja. A sértett a második 30 milliós összeget már nem adta át, viszont többször kérte a korábban átadott pénz visszafizetését. Mivel ez nem járt sikerrel, feljelentette a két csalót.

 

A vádlottak közül az idősebb, büntetett előéletű férfi jelenleg szabadlábon védekezik, míg többszörös visszaesőnek minősülő bűntársa előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Az ügyész mindkét vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal, hogy a fiatalabb vádlottal szemben egy felfüggesztett börtön végrehajtását is el kell rendelni. A sértett kérte kárának megtérítését is. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Utoljára frissítve: 2017-02-22 05:46:56

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>