. Ma Béla napja van.
60 éves a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Iskola
2014-10-20 22:03:33
60 éves a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Iskola

60 éves a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Iskola

A Városháza dísztermében ünnepelte meg hétfőn délelőtt fennállásának 60. évfordulóját a Kecskeméti Humán Szakképző Iskola és Kollégium Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolája.








Az ünnepségen köszöntötték Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét polgármesterét, Palotás Józsefet, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak-és Felnőttképzési Igazgatósága főigazgató-helyettesét, Mayer Andreát, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakképzési elnökhelyettesét, Györgyiné dr. Koncz Juditot, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kecskeméti Tankerületének igazgatóját, Gaál Józsefet, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, valamint a Zombori Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari Szakközépiskola és a villingeni partneriskola igazgatóit.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A Kecskeméti Humán Szakképző Iskola és Kollégium Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolája október 13-22. között rendezte meg az iskola fennállásának 60. évfordulójára szervezett SZÉCHENYI NAPOK rendezvényeit. A programsorozat kiemelt eseménye volt a ma délelőtti ünnepség. Amelyen többen is méltatták az iskolát és emlékeztek meg 60 éves történetéről.

 

Mester László tagintézmény-vezető egyebek mellett elmondta: az elmúlt tíz év során az oktatásban és annak szervezésében bekövetkezett változások természetesen az iskolát is érintették. Színesebb lett a képzési paletta, sokan szereznek például érettségi után felsőfokú szakmai végzettséget, majd ennek birtokában főiskolán, egyetemen folytatják tanulmányait. Az intézmény kihelyezett szakmai nyelvvizsga-központ lett, ami ugyancsak új lehetőséget kínál a széchenyis diákoknak is. Mester László hangsúlyozta: az elmúlt hatvan évben több ezer tanuló hagyta el az iskolát, és nagy többségük megállta helyét az életben.

 

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is rendkívüli szeretttel emlékezett egykori iskolájára, melyre máig büszke. Kijelentette: mindahhoz, amit idáig elért, egykori alma materében kapta meg az alapokat. (Kattintson a videóra).



A Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola rövid történetét ITT >>> találják.

(Szöveg: KTV / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2014-10-21 05:47:16

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>