. Ma Auguszta napja van.
3 ötlet a kert átalakítására
2021-03-15 11:15:41
3 ötlet a kert átalakítására

3 ötlet a kert átalakítására

A cél az, hogy az idilli környezetben kellemesen érezzük majd magunkat, ebben pedig sokat segíthetnek a következők:
 
A kerítés modernizálása
 
Még a legszebb kert összképét is elrondítja egy rozsdás, düledező vagy korhadozó kerítés. A “térbeli telekhatár” ugyanis cseppet sem csak védelmi funkciókat lát el, hanem otthonunk megjelenéséhez is hozzájárul. Egy jó kerítés kívül tartja az utcai járókelőket, a szomszédokat, mindemellett esztétikus, és stílusában illeszkedik a házhoz. 
 
A kerítésekkel azonban többnyire az a legnagyobb probléma, hogy rendszeresen karban kell tartani őket. Hiszen a fém rozsdásodik, a fa repedezik és korhad, a kő vagy a tégla pedig mohásodni kezd. Ezért a kerítés minden évben jó sok munkát ad a tulajdonosának. 
 
Kivéve, ha nyitottak vagyunk az innovatív, modern megoldásokra, melyekkel rengeteg időt megspórolhatunk! A fahatású, alumínium elemekből épült kerítést ugyanis nem szükséges felújítani, hiszen a felületkezelt réteg nem rozsdásodik, nem fakul, és nem repedezik. Ránézésre pedig a megszólalásig hasonlít az igazi fára, mint ahogy ezt a Nívó Kerítéselemeknél is láthatjuk. Ha már régóta tervezzük a kerítés lecserélését, akkor ne halogassuk tovább!
 
Kerti tavacska építése
 
Még a legegyszerűbb kertet is fel tudja dobni egy aprócska vízfelület, ráadásul a rendben tartása sem igényel sok energiát. Ma már lehet kapni kész “tómedreket” is, többféle formában és mélységben, melyeket csak be kell ásni a földbe, majd feltölteni vízzel. 
 
A környezetét díszítsük kövekkel, csobogókkal, díszkivilágítással, a vízbe pedig telepítsünk vízinövényeket (például tavirózsát). Ha nagyobb tóban gondolkozunk, akkor akár egy hidat is tehetünk fölé, így még mutatósabb lesz a végeredmény. Persze ne felejtsünk el kihelyezni egy padot sem a tó mellé, így kényelmes testhelyzetben csodálhatjuk majd a lágyan fodrozódó víztükröt. 
 
A komfortos pihenés helyszíne
 
Hiába a miénk a legszebb kert a környéken, ha nem tudunk gyönyörködni benne, mert nincs egy kényelmes ülőalkalmatosság sem odakinn. Szerezzünk be néhány kerti bútort, de ha jól tudunk barkácsolni, akkor akár saját magunk is megépíthetjük, például raklapokból, ami most nagyon trendinek számít. 
 
A székek, nyugágyak, kanapék és asztalok jó időben kiváló helyszínt biztosítanak egy kis ejtőzéshez vagy grillpartihoz. Ha pedig pergolát is építünk fölé (aminek a burkolásához szintén használhatóak az alumínium kerítéselemek), akkor már az árnyékolás sem okoz gondot, és a forró nyári napokon is biztosított a kellemes hűsölés.
További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>