. Ma Ipoly napja van.
25 éves a hajléktalanellátás Kecskeméten
2014-11-23 19:10:10
25 éves a hajléktalanellátás Kecskeméten

25 éves a hajléktalanellátás Kecskeméten

"Ki kell irtani az életünkből az előítéleteket, a rivalizálást, és arra kell törekedni, hogy szerető és teremtő békességben éljünk egymással." Így fogalmazott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője, Rigóné Kiss Éva a hajléktalanok érdekében szervezett szolidaritási programon, a város főterén.


A hajléktalan ellátó szakmai közösség évi rendszeres programja november végén az a szolidaritási rendezvény, amely Kecskemét belvárosában szólítja meg az embereket az elesettek nevében. Az „Egy délután a hajléktalanokért" elnevezésű eseményt az önkormányzat nevében Sipos László tanácsnok nyitotta meg.

 

ITT MEGTELINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

„Az ember életében nagyon fontos az egészség és a biztonság. A biztonság az, amely önök alól kicsúszott; az, hogy amikor reggel fölkelnek, tudják azt, hogy mit fognak aznap csinálni, tudják, hogy mit fognak enni, és hol hajtják majd le a fejüket. Ez, sajnos, sok esetben nincs így, de vannak olyan emberek, akik fölvállalták, hogy önöket segítik" - mondta Sipos László.

A tanácsnok és önkormányzati képviselő a város nevében megköszönte a civil és segítő szervezetek áldozatos munkáját, amit a hajléktalan ellátásban tesznek nap, mint nap. Okleveleket is átadott, mégpedig két németországi máltais munkatársnak, akik már közel két évtizede minden ősszel több, mint fél millió forint értékű adománnyal érkeznek Kecskemétre, hogy segítsenek az itteni bajbajutottaknak.

A főtéri programon muzsikált a Kecskeméti Zenészegylet, saját versét mondta el Oskolás János, majd a máltai szeretetszolgálat helyi csoportjának vezetője beszélt a szolidaritásról.

A nehéz sorsúaknak Isten igéjével Hulej Enikő evangélikus lelkész adott vigasztalást. Az esti gyertyagyújtáskor pedig uzsonna várta a hajléktalanokat.

(Szöveg: KTV)


Utoljára frissítve: 2014-11-23 19:12:46

További híreink
És Te ismered a nyár legjobb ízeit?
Mindenkinek mást és mást jelentenek a nyári ízek, de abban megegyezhetünk, hogy az év ezen időszakában bőven akadnak finomságok, amikre összefut a nyál a szánkban. Ott va...
2020-07-03 12:47:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Fókuszban Bővebben
A sokoldalú geotextília
Az ápolt és szép kert sok odafigyelést és munkát igényel. A növények gondozása, a gyep rendben tartása, a különböző évszakokban végzendő kerti munkák folyamatos elfoglalt...
2020-06-21 12:15:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Győr volt polgármestere őstermelőként dolgozik a birtokán. Nem tervezi visszatérését a közéletbe.
Bővebben >>