. Ma Márk napja van.
2,2 millió forintos támogatást kapott a kórház koraszülött osztálya
2017-02-05 04:41:00
2,2 millió forintos támogatást kapott a kórház koraszülött osztálya

2,2 millió forintos támogatást kapott a kórház koraszülött osztálya

Közvetlenül a császármetszés után egy 600 grammos kisbabát lélegeztetett Kelemen Edit azon a videón, amit csütörtökön délután mutattak be a megyei kórházban rendezett sajtótájékoztatón. A felvételeket azért játszották le, hogy személyesen bizonyosodhassanak meg a támogatók, a lehető legjobb helyre került a KTE kosárlabda csapat adománya.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

A történet még tavaly decemberben kezdődött. A KTE-Duna Aszfalt karácsony előtti utolsó mérkőzésén ugyanis különleges szerepet kaptak azok a gyerekek, akik koraszülöttként jöttek világra a kecskeméti kórházban. Ők kísérték fel a pályára a kosaras fiúkat, a meccs teljes bevételét pedig a Hírös Koraszülött Alapítvány javára ajánlotta fel a klub. A meccs végén Héjja János, a klub egyik tulajdonosa és a Peki Restaurant Kft. ügyvezető igazgatója az 1,2 milliós jegybevételt még megtoldotta egymillió forinttal. Így ezen a sajtótájékoztatón összesen 2,2 milliós támogatásért mondott köszönetet a kórház.

 

Miután dr. Svébis Mihály főigazgató megköszönte az adományt, egy videón mutatták be, milyen összehangolt munka szükséges egy csöppnyi élet megmentéséhez. Dr. Kelemen Edit, a koraszülött részleg vezető főorvosa kommentálta a felvételeket.

 

Elmondta, hogy egy 25 hetes kisbaba jött világra december 1-jén, akit már a műtőben lélegeztetni kellett. Egyszerre volt megrázó és megnyugtató a videó, hisz bemutatta, milyen profi csapatmunka zajlik nap-mint nap a koraszülött osztályon.

 

- Komoly team munka eredménye, hogy a végén javult a kisbaba színe - magyarázta dr. Kelemen Edit. - A nővérek már a nézésünkből tudják, mit szeretnénk tőlük.

 

Akkor lélegzett fel mindenki a sajtótájékoztatón, amikor végül néhány fotón megmutatták azt is, milyen gyönyörű kisbaba lett mostanra a december 1-jén született csecsemőből. Hamarosan haza is mehet a kórházból, szerencsére teljesen egészségesen, szövődmények nélkül.

 

A filmet követően Dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere fejezte ki köszönetét, amely egyaránt szólt a PIC részleg kiváló csapatának, a kosárlabda klubnak és a támogatóknak. „Kiváló példája ez a történet a jó értelemben vett patriotizmusnak" - mondta az alpolgármester.

 

Sörös Jenőre, a KTE ügyvezető igazgatójára is nagy hatást tett a film. Azt mondta, minden pillanatából érződött a profizmus, amellyel ez csapat azért dolgozik, hogy a legjobb esélyekkel indulhassanak az életben a koraszülött kisbabák.

 

- Ezért is döntöttünk úgy, hogy támogatjuk az alapítványt. Büszke vagyok arra, hogy nem csak támogatókat sikerült a jó ügy mellé állítanunk, de játékosaink külön gyűjtést is indítottak - hangsúlyozta Sörös Jenő.

 

Dr. Kelemen Edit elmondta, hogy húsz éve került a megyei kórház koraszülöttes csapatába, együtt tanulta a többiekkel a szakmát.

 

- Minden egyes kollégám nagy alázattal végzi ezt a munkát, együtt gondolkodunk, együtt örülünk, és sokszor együtt sírunk. - Feszegetjük a határainkat, olykor az anyatermészet törvényeit felülírva - beszélt munkájáról a főorvosnő.

 

Büszkén számolt be arról, hogy a 21 hazai koraszülött intenzívek között évek óta a legjobb eredményeket tudja felmutatni a kecskeméti. Büszkék lehetnek arra, hogy a 26. hetet betöltött babák maradvány tünetek nélkül mehetnek haza az osztályról.

 

A sajtótájékoztató végén díjakkal köszönték meg a támogatók segítségét. A KTE csapatának és Héjja Jánosnak egy különleges szobrocskát adott át a doktornő. Egy hitelesített 500 grammos súlyt ábrázol a díj, ez ugyanis jelenleg az életképesség határa.

 

Oklevéllel köszönték meg a többi támogató segítségét, így a Kecskeméti Médiacentrumét is. A szerkesztőség nevében Bán János ügyvezető igazgató vette át az emléklapot.

 

A sajtótájékoztató végén beszéltek arról a naptárról, amelyen a kosaras „óriások" pózolnak a koraszülött részleg csöppségeivel. Óriási élmény volt a sportolók számára a babákkal való találkozás. Volt, aki végig ott maradt a fotózáson.

 

- Úgy megizzadtam, mint egy-egy meccsen - mondta Mészáros Máté a sajtótájékoztatón, ahol meg is lehetett tekinteni a különleges naptárt. Ennek bevétele is a Hírös Koraszülöttekért Alapítványt segíti.

Utoljára frissítve: 2017-02-05 04:49:22

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>