. Ma Auguszta napja van.
14 évig lesz fegyházban a brutális anya
2014-05-06 21:23:55
14 évig lesz fegyházban a brutális anya

14 évig lesz fegyházban a brutális anya

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa az emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt Kun-Szabó Henrietta ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 14 év fegyház és 8 év közügyektől eltiltás lett, emellett a bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát mindkét gyermeke esetében megszüntette.



Az ítélet indoklásakor elhangzott: az I. fokon eljáró törvényszék az elkövetett cselekmény súlyával és a vádlott társadalomra veszélyességével arányos büntetést szabott ki, így annak sem lényeges súlyosítását, se enyhítését nem látta indokoltnak a táblabíróság.

 

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

 

A bűncselekményről

 

Az I. fokú ítélet szerint a korábban többször büntetett vádlott 2011 elejétől élettársi kapcsolatban élt K. Attilával. Két kiskorú gyermeke van, akik közül az egyik, K. Máté az elbírált bűncselekmény sértettje.

 

A vádlott 2011 elején létesített élettársi kapcsolatot K. Attilával, 2012. február 5-én megszületett közös gyermekük, K. Máté. Február 9-én az apa előzetes letartóztatásba került. A vádlott ezt követően férje testvéréhez, K. Györgyihez költözött Tiszakécskén, ahová a gyerekágyat is átszállították.

 

A kisgyereket betegsége miatt február 13-án orvoshoz kellett vinni, majd mentővel Szegedre szállították, ahol műtétet hajtottak végre a babán a here függelékének megcsavarodása miatt. A gyermek február 16-án mentővel tért haza. A következő napokban folyamatosak voltak a konfliktusok a vádlott és élettársa testvére között, mert a vádlott nem szoptatott, és ezt a  házigazdája sérelmezte.

 

2012. február 22-i gyermekorvosi ellátás után nem sokkal a vádlott - pontosan meg nem állapítható okból - a csecsemő karjait közepes erővel megfeszítette és megtekerte. Ennek következtében a gyermek a bal kezén két törést is elszenvedett.

 

Mivel a vádlott és élettársa testvére között a konfliktusok nem csitultak, a vádlott gyermekével elköltözött, ezt követően több lakásban is éltek. 2012. február 29-e és március 5-e között, pontosan nem meghatározható időben - a vádlott a sértett kisbaba combját nagy erővel megcsavarta, a mellkasát megragadta és megszorította, a gyermek fejének jobb oldalát közepesnél nagyobb erővel kemény felszínhez csapta. Mivel a védőnő nem találta az anyát és gyermekét, az orvosi rendelésen sem jelentek meg és a családgondozó sem tudott bejutni az anya által lakhelyként megjelölt ingatlanba, Tiszakécske jegyzője határozatával a csecsemő ideiglenesen nevelőszülőknél történő elhelyezéséről határozott.

 

Március 6-án délután a vádlott a gyermeket átadta a gyermekgondozóknak, akik azonnal orvoshoz vitték, innen a sértett mentővel a kecskeméti kórházba, majd a Heim Pál Gyermekkórházba került. A kórházi felvételkor a baba súlyosan oxigénhiányos állapotban, közvetlen életveszélyben volt, ellátás nélkül halála 24 órán belül beállhatott volna. Ennek elmaradása kizárólag  az időben megkezdett orvosi kezelésnek köszönhető - áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

 

Az I. fokú ítéletről

 

Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2014. január 30-án Kun-Szabó Henrietta (1989 - bugaci lakos) vádlottat. Ezért őt a törvényszék I. fokon - halmazati büntetésül - 14 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát mindkét gyermeke esetében megszüntette.

 

Az ítélet ellen az ügyész a II. tényállási pont vonatkozásában a vádlott terhére, a kiszabott szabadságvesztés büntetés súlyosítása érdekében, míg a vádlott a II. tényállási pontban szereplő cselekmény alóli felmentés érdekében, a védő a II. tényállási pontban szereplő mindkét bűncselekmény alól bizonyíték hiánya miatt történő felmentés, másodlagosan az élet elleni bűncselekmény enyhébb minősítése, a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés megállapítása, továbbá a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

 

Utoljára frissítve: 2014-05-06 21:24:44

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>