. Ma Konrád, Tivadar napja van.
1–2-re kikapott a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákiától
2019-09-09 23:38:23
1–2-re kikapott a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákiától

1–2-re kikapott a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákiától

Szeptember 9-én, hétfőn 22.000 néző várta a budapesti  Groupama Arénában az Európa-bajnokság következő selejtező-mérkőzését Szlovákia ellen.

 

Azt már a meccs előtt tudni lehetett, hogy mivel Azerbajdzsán hazai pályán döntetlent játszott a horvátokkal, a magyarok egy győzelemmel pontelőnnyel kerülnek a csoport élére, míg egy szlovák győzelem négyesélyessé teszi a csoportot, a döntetlen pedig befagyasztja.

 

A 39. percben a szlovákok lőtték az első gólt. Jobbszélről érkezett egy beadás, Bozenik nem tudta elcsípni, Baráth megelőzte, de Mak elég üresen kapta a lecsorgót. Közelről lőtt kapura és talált. A lassított visszajátszás szerint Bozenik lesgyanús pozícióban volt.

 

 

A második félidőben, az 50. percben Szalai harcolt ki szabadrúgást 18 méterre a kaputól. Szoboszlai a jobb felsőbe csavarta a labdát. Dúbravka kapus hiába vetődött érte, mert ezt a labdát nem lehetett kiszedni, a magyar középpályás ugyanis tökéletesen helyezte a kapufa mellé.

 

 

Sokáig nem tarthatott a magyar öröm, a szlovák válogatott az 56. percben visszavette a vezetést. Lobotka passzából Róbert Bozeník lőtt 16 méterről a bal alsó sarokba.

 

 

A magyar csapat fölénye az első félidő végére elfogyott, a második félidőben Szoboszlai egyenlítő gólja inkább csak jó egyéni teljesítménynek mondható.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány így értékelte a mérkőzést az M4 Sportnak:

 

„Néhány hibát elkövettünk, mi hibáztunk, nem alibit keresek, de sajnos a játékvezető csapat is sok hibát követett el. Az első gól lesállásnál született, és ez befolyásolta az egész meccset. A második gól a mi hibánk volt, rosszul helyezkedtünk, nem fogtuk jól a támadókat. Nem érdemeltünk vereséget, jó volt a hozzáállásunk. Tudtuk, hogy a szlovák jó csapat, birtokolja a labdát, hátulról építkezve hozza fel a labdát, próbáltunk blokkolni.”

 

A magyar válogatott hatodik mérkőzésén is nyeretlen maradt Szlovákia ellen.

 

Az Európa-bajnokságban a horvátok vezetik a csoportot, őket egypontos hátránnyal Szlovákia és Magyarország követi, de előbbi jobb egymás elleni eredményével a második. A magyarok legközelebb október 10-én Splitben a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégei lesznek.

 

Erdélyben és Kárpátalján nem nézhették a meccset

 

Erdélyi és kárpátaljai olvasók jelezték a Magyar Hangnak, hogy nem tudták nézni a magyar–szlovák labdarúgó-mérkőzést, mivel az adást kódolták. Csak a szünetben sugárzott propaganda-híradóról vették le a kódolást. Bár az MTVA korábban még azt ígérte, hogy lesz lehetőség Erdélyben és Kárpátalján is a műsor vételére, az ígéretük a nehéz sorsú honfitársaink számára porhintésnek, becsapásnak bizonyult.

 

(Videók: Index.hu)

Utoljára frissítve: 2019-09-10 03:52:48

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>