. Ma Gerzson napja van.
Sutus Vendéglő

Sutus Vendéglő

Jófalat a Sutus Vendéglőben

 

 

Sutus Vendéglő

6000. Kecskemét, Dózsa György út 13

http://www.sutusvendeglo.eu/

 

Asztalfoglalás:

email: info@sutusvendeglo.eu

telefon: 06-76-324-432

 

 

Dr. Szabó Attila kecskeméti ügyvéd minden hétköznap ugyanabban a vendéglőben ebédel. Menüt. Attila nem a vendéglőhöz ragaszkodik, hanem a kiváló szakácshoz. Sutus Endréhez és az ő főztjéhez. Nem túlzás: Szabó Attila csak Sutus Endre főztjét eszi meg.

 

Attila akkor is Endrénél evett, amikor az aluljárón túl, a 44-es békéscsabai főút mentén lévő vendéglőt vezette. Pedig nem volt közel: az ügyvéd naponta járt oda a belvárosból kocsival. Nem rég azután nagy öröm érte Szabó Attilát: Sutus Endre vendéglőt váltott. Átvette a Dózsa György úti Jófalat vendéglőt, amit Sutus Vendéglő néven nyitott meg.

 

- Gyerekkora óta ismerem Endrét, akit már több vendéglőbe is követtem. Annyira megszoktam a barátom házias főztjét, hogy most, amikor saját éttermet nyitott, fel sem merült bennem, hogy ezentúl ne a Dózsa György úton ebédeljek. Jöttem utána. Ráadásul ide már autó sem kell, gyalog járok délben – mondja Attila.

Dr. Szabó Attila minden hétköznap a Sutus Vendéglőben ebédel

 

Az ügyvéd mutatja az étlapot. Azt szereti, hogy a menü nem a máshol szokásos módon egy vagy kétféle, hanem saját maga válogathatja össze a vendég.

 

- Levesből naponta 3, főételből 5, tésztából-desszertből 2 féléből választhatok. Ráadásul naponta változik az étlap, szóval másnap már másik 3 leves, 5 főétel és 2 desszert a kínálat.

 

Sutus Endre pontosan ilyen éttermet akart. Ahol olcsó, ízletes, magyaros ételekkel várják együtt, ő és a gyermekei a vendégeket. Akik úgy érzik ott magukat, mintha Endre személyes barátaiként ültek volna be hozzá: enni és inni egy jót. Kötetlen, nem feszélyező környezetbe, ahol a kockás abroszú asztaloknál törzshelyei vannak a törzsvendégeknek. Olyan szinten, hogy már-már saját poharuk is van az étteremben… Ki az, aki ne ilyen vendéglátásra vágyna?

 

- A 70-es évek végén felszolgálónak tanultam, majd éveken keresztül ebben a munkakörben dolgoztam Kecskemét közkedvelt éttermeiben – mondja magáról a tulajdonos-főnök, Sutus Endre, aki közismert, elismert személyisége a kecskeméti vendéglátásnak. - Szabadszálláson, a Helyőrségi Klubban töltött katonai szolgálatom során viszont szakács feladatokat bíztak rám, így kénytelen voltam megtanulni főzni. A 90-es évek közepétől több kecskeméti vendéglőben voltam főnök, majd levelező tagozaton elvégeztem a Vendéglátó-ipari Főiskolát is.

 

Amikor Endre fiai felnőttek, egy családi ünnepen mondta el nekik apjuk első alkalommal a „titkot”, a hosszú évek óta dédelgetett álmát. Családi vállalkozást, hagyományos kisvendéglőt szeretne.

A Sutus családi vendéglőben apa és két fia várnak minket.

Ifjú Sutus Endre, Sutus Endre és Sutus Tamás


És az álom most megvalósult. A Jófalat (Sutus vendéglőben) elsősorban a közelben, az Árpád- és a Máriavárosban, illetve a Petőfi Sándor utcában élők lettek szinte napokon belül törzsvendégek. Iskoláskorúaktól nyugdíjasig, munkástól az ügyvédig, cégvezetőig. Barátként köszöntik Endrét „Mit főztél ma nekem?”

 

- Azt szeretik, hogy nem a hagyományos módon, hanem minden napra külön írt, új étlappal várjuk őket délben. Keddtől szombatig pedig szintén nagyon olcsón fogadjuk a vacsorázni vágyókat. Vasárnap családi ebédeket rendezünk, ahol 10-15 ételből állíthatják össze maguk a vendégek a háromfogásos menüt. Valamint gondoltunk azokra, akik szívesen elviszik az ételt, ők 10 százalékos kedvezményben részesülnek. Felkészültünk családi, baráti összejövetelek megtartására is. Névnapokat, születésnapokat, családi és baráti találkozókat, ballagásokat, céges rendezvényeket is rendezünk.

A Sutus (Jófalat) Vendéglőben úgy érzi magát mindenki,

mintha Sutus Endre személyes jó barátjaként tért volna be

Cégek, Üzletek, Szolgáltatások
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Fővárosi Törvényszék csütörtökön helyben hagyta a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletét, ...
Bővebben >>